De lekkerste smoothies maak je zelf

Vers van de pers

Getty Images

Smoothies bieden veel meer dan doorsnee sapjes. Ze zijn gemaakt van verse en natuurlijke ingrediënten. De hele vrucht zit erin, dus alle antioxidanten blijven bewaard.

Smoothies zijn overal te koop, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Veel keukenmateriaal heb je niet nodig. Een goede blender en citruspers volstaan al. Gebruik fruit naar keuze en durf vooral te combineren. Zo kom je op de meest lekkere en originele smoothies.

Doe-het-zelf

Gebruik zachte fruitsoorten, zoals banaan, mango, aardbei, framboos, perzik of papaja. Banaan is vooral favoriet, omdat deze de mix van vruchten lekker dik maakt. In totaal is zo'n 250 gram fruit genoeg voor één smoothie.

Schil, snijd en ontpit het fruit en stop dit in de blender. Voeg eventueel yoghurt toe. Mix het goedje totdat het een gladde en schuimige massa is en schenk het in een glas.

IJskoud

Voor een ijskoude smoothie voeg je ijsblokjes bij het fruit. De ijsblokjes moeten wel eerst zijn verpulverd. Dit kan heel simpel door de klontjes in een theedoek te wikkelen en er met een hamer op te slaan. Bevroren fruit werkt ook heel goed.

Gezond

Wil je het gezond houden, dan gebruik je natuurlijke smaakmakers als ahornsiroop, kaneel en honing. Maar je kunt de smoothie ook lekker maken met room en likeur!

Auteur