Gratis magazine: Een blij brein

Alles over bewegen voor je hersenen

blij brein
Getty Images

In dit magazine lees je waarom bewegen zo goed voor je hersenen is, leer je alles over geheugentraining en selecteerden we yoga-oefeningen die goed zijn voor je hersenen. Download nu gratis.

inhoud blij brein
RMG

Je geheugen wordt – net als de rest van je lichaam – steeds een stukje ouder. Maar met die jaren komt wijsheid, luidt het gezegde. En dat is eigenlijk ook wel zo. Als je ouder wordt, ben je een stuk minder snel van je stuk gebracht. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat jonge mensen meer letten op negatieve informatie, en ouderen juist meer op positieve informatie. Oudere mensen gebruiken ook vaker positieve woorden en herinneren zich ook vaker leuke dingen. En daardoor voelen ze zich over het algemeen gelukkiger.

Natuurlijk is het wel zo dat je een geleidelijke achteruitgang merkt in geheugen. Je kunt minder snel dan vroeger op woorden komen, vergeet vaker namen. Gelukkig kun je met een klein beetje moeite je brein jeugdiger houden. In dit magazine lees je waarom bewegen zo goed voor je hersenen is, leer je alles over geheugentraining en selecteerden we yoga-oefeningen die goed zijn voor je hersenen. Download nu gratis.

Blijf of de hoogte van het laatste nieuws en de aanbiedingen en ontvang direct gratis het magazine: Een blij brei in je mailbox! Ontvang je onze nieuwsbrief al? Vul dan het e-mailadres in waarop je de nieuwsbrief krijgt. Controleer ook je e-mailadres voordat je op verzenden drukt. Het receptenboekje wordt gemaild en komt anders niet aan.

Auteur