Winnen: 5 x een huidverzorgingspakket van Alka t.w.v. € 45,45

Je hebt maar één huid. Zorg er goed voor.

Alka
Alka

Je realiseert het je misschien niet, maar je huid maakt constant nieuwe huidcellen aan, waardoor je iedere maand een compleet nieuwe huid hebt. De basische producten van Alka neutraliseren zure afvalstoffen en ondersteunen met speciaal afgestemde pH-waardes de juiste zuurgraad van je huid. Zo wordt jouw huid beschermd en kan deze goed regenereren en herstellen. Wij mogen vijf Alka huidverzorgingspakketten ter waarde van € 45,45 verloten.

Om je huidvernieuwing goed te laten verlopen is een juiste zuurgraad nodig. Het bovenste deel van de huid, de opperhuid, bestaat uit vijf lagen. De buitenkant moet licht zuur zijn om je te beschermen, de onderste laag moet basisch zijn voor de aanmaak van nieuwe huidcellen.

Verzuringsklachten

De bovenste laag van de opperhuid is de hoornlaag. Deze laag moet licht zuur zijn, om de huid te beschermen tegen indringers. De optimale pH-waarde hiervoor is ca. 5,5. Wanneer de hoornlaag zuurder wordt, ontstaat een perfecte voedingsbodem voor schimmels en slechte bacteriën. Dit kan tot huidklachten (verzuringsklachten) leiden.

Basische binnenkant = huidvernieuwing

In de onderste laag van de opperhuid, de basale laag, vindt de aanmaak van nieuwe huidcellen plaats. Deze huidcellen verplaatsen zich vervolgens naar boven en vormen je nieuwe huid. Uit onderzoek is gebleken dat de pH-waarde van de basale laag basisch moet zijn voor huidvernieuwing, De ideale pH ligt tussen de 7.0 en 8,5, net wat hoger dan de bovenste huidlaag. Als de basale laag zuurder is, raakt het huidvernieuwingsproces verstoord. Nieuwe huidcellen worden dan te snel rijp of sterven te snel af. Je huid raakt door alle afvalstoffen verzuurd, droogt uit of wordt juist vettig met onzuiverheden als gevolg. Maar  een te basische huidverzorging is ook niet goed. Een pH-waarde van boven de 10.0 kan de huid uitdrogen. Daarom zijn veel soorten zeep ongeschikt om je huid mee te reinigen. De producten van Alka hebben precies de juiste zuurgraad om je huid te verzorgen en beschermen.

Wat zit er het huidverzorgingspakket?

Alka
Alka

Alka Scrub: basische scrub pH 7,6
Alka Scrub is een speciale scrubformule, met basische zouten en natuurlijke huidverzorgende oliën, die de zuurgraad van de huid weer op peil brengt. Saffloerolie zit vol antioxidanten en werkt kalmerend en herstellend. Arganolie heeft een positief effect op diverse huidproblemen en helpt tegen striae. Amandelolie is sterk vochtinbrengend en geeft de huid een boost. Jojobaolie fungeert als een natuurlijke factor 4 zonbescherming, is voedend en rijk aan essentiële vetzuren, net als zonnebloemolie.

Deze scrub is de enige zout-en-olie formule met natriumbicarbonaat – ook wel bekend als zuiveringszout – en ongeraffineerd zout uit de Himalaya. Natriumbicarbonaat is een lichaamseigen stof die werkt als een zuurbuffer. Het roze zout uit de Himalaya bevat meer dan tachtig natuurlijke mineralen die tijdens het scrubben door de huid worden opgenomen en daar de vochthuishouding op peil houden en de celdeling stimuleren. Alka Scrub kreeg onlangs een nieuwe verpakking, waardoor deze heerlijke zout-in-olie formule nu in een mooie, diepdonkerblauwe pot verkrijgbaar is. Een pot van 625 gram kost € 24,95.

 • Basische lichaamsscrub met pH 7,6
 • Helpt dode huidcellen te verwijderen
 • Voedt de huid intensief met natuurlijke oliën
 • Voor een zuivere, stralende en soepele huid

Alka Scrub Pads
Alka Scrub Pads is een set van 4 Luffa scrubsponzen, ieder met een verschillende structuur. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor het reinigen en verzorgen van de huid. Luffa is 100 procent natuurlijk en wordt gewonnen uit een komkommerachtige courgetteplant. De sponzen zijn als natuurproduct bijzonder huidvriendelijk en veelzijdig in gebruik bij de huidverzorging. Alka Scrub Pads kosten € 10,75

 • Verwijdert dode huidcellen
 • Verbetert de huidstructuur
 • Behandelt eelt op voeten en handen
 • Masseert onderhuidse zuurophopingen los
 • Ook te gebruiken voor het gezicht

Alka Deo: basische deo pH 8,2
De Alka deo won in mei van dit jaar een Dutch Beauty Award in de categorie Lichaamsverzorging. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan de beste en meest innovatieve cosmeticalanceringen. Deze deo combineert de huidverzorging van Alka Crème met een natuurlijke, basische deodorant en is daarom anders dan de huidige deodoranten en anti-transpiranten. Met een pH-waarde van 8,2 neutraliseert deze deo zure afvalstoffen, waardoor de ontwikkeling van transpiratiegeur wordt voorkomen. De deo bindt de vetzuren die nare geurtjes veroorzaken en zet ze om in geurloze zouten. Alka Deo camoufleert geurtjes dus niet maar neutraliseert ze met een ontzurende cocktail van basische ingrediënten, boters en oliën. Werkzame bestanddelen zijn onder andere magnesium uit zeewater en plantaardig zink. Deze deo maskeert, blokkeert of verstikt de huid niet en is aluminium-vrij. De deo is verkrijgbaar vanaf € 9,75.

 • Natuurlijke geurneutralisatie door basische pH-waarde 8,2
 • Vol voedende oliën, boters en basische ingrediënten
 • Unisex, een frisse geur voor iedereen
 • De verzorging van Alka Crème in een hygiënische deostick
 • Vegan en aluminiumvrij

De producten van Alka zijn verkrijgbaar bij vakdrogisten, gezondheidswinkels, reformwinkels en op de Alka site. Daar kun je ook een gratis online zuur-base test doen om te zien of je een verhoogde kans op verzuring hebt.

Kansje wagen?

Helaas, deze winactie is gesloten. Winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen.

Auteur