Is het normaal dat mijn baby zo zweet?

Getty Images

Mijn zoontje van 8 maanden zweet op het moment flink, ook al zit hij rustig in zijn box te spelen. Hij heeft geen koorts en zijn handen, voeten en gezicht voelen koud aan. Ook is hij erg aan het jengelen. Moeten we hem laten onderzoeken?

Mariska

Herman van Tinteren, kinderarts

Ik ga ervan uit dat je baby al eens is nagekeken door een arts en dat hij helemaal gezond is. In tegenstelling tot bij ouderen kan het wel voorkomen dat baby's transpireren zonder dat zij zich inspannen en zonder dat ze koorts hebben. Met name komt dit ook in de slaap voor als hun hoofdje helemaal nat kan zijn. Het is dus bij een gezonde baby iets wat ze kunnen hebben, maar omdat er ook wordt gesproken over jengelen en zeuren is het wel belangrijk er zeker van te zijn dat je zoontje inderdaad gezond is.

Herman van Tinteren werkte dertig jaar als algemeen kinderarts in ziekenhuis Tergooi. Daarnaast schreef hij meerdere boeken over kindergeneeskunde. Inmiddels beantwoordt hij geen expertvragen meer voor Gezondheidsnet. Je kunt je vraag wel stellen aan kinderarts Carole Lasham.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.