Carole Lasham

Kinderarts

Getty Images

Carole Lasham (1963) is al 21 jaar algemeen kinderarts, waarvan 20 jaar in het algemene ziekenhuis Tergooi te Blaricum. Haar aandachtsgebieden zijn longziekten en allergie, maar ze heeft ook veel ervaring met huilbaby's en kennis over het Downsyndroom.

Wil jij een vraag stellen aan Carole? Stuur dan een mailtje! Als jouw vraag ook voor anderen interessant is, zal Carole deze beantwoorden en publiceren we deze op de site.

Ze komt oorspronkelijk uit Engeland. Daar volgde ze een deel van haar opleiding tot kinderarts, onder andere bij King's College Hospital en het Great Ormond Street Hospital for Children, beide in Londen. Ze studeerde in Nederland af aan het VU medisch centrum.

Als algemeen kinderarts in een groot ziekenhuis beoefent Carole Lasham het vak kindergeneeskunde in de volle breedte. "Ik behandel de zieke, niet de ziekte. Ik vind het zeker bij kinderen belangrijk dat ze zo goed mogelijk groeien en zich kunnen ontwikkelen en een normaal leven leiden - zelfs als ze een chronische ziekte hebben".

Carole's aandachtsgebieden zijn longziekten en allergie. Daarnaast runt ze samen met een collega van Jellinek de alcoholpoli. Ze heeft veel kennis ontwikkeld over patiĆ«nten met het syndroom van Down. Bovendien heeft ze ruime ervaring met huilbaby's. Ze voerde de methode 'The happiest baby uit Amerika in in Nederland. Ze schreef het boek 'Inbakeren, krijg je baby stil met de Karp-methode', over  alles wat je moet weten over de eerste drie maanden van je baby, zoals over slapen, huilen, vlekjes, poepen, spugen etc. Eerder verscheen van haar hand 'De Karp-methode'.

Ze is praktisch, houdt van haar vak en wil heel graag haar kennis overdragen. Zij heeft veel nascholing gegeven voor huisartsen en huisartsen/ kinderartsen in opleiding. Bovendien is ze zelf moeder van twee zonen (geboren in 1996 en 2000).