maandag, 1 juni 2020

Kinderrechtenorganisatie: maak mazelenprik verplicht

De overheid moet inenten tegen mazelen verplicht stellen. Dat vindt kinderrechtenorganisatie KidsRights. 'Als voorlichting niet helpt, zul je toch iets anders moeten doen', stelt Marc Dullaert, voorzitter van kinderrechtenorganisatie KidsRights en oud-Kinderombudsman, dinsdag in de Volkskrant.

'Nederland is nu vier jaar op rij onder een vaccinatiegraad van 95 procent gezakt, de grens die door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als veilig wordt aangehouden. De overheid heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in voorlichting en overreding. Goede maatregelen, maar de vaccinatiegraad ligt nu op 92,9 procent en is niet omhoog gegaan', aldus Dullaert.

KidsRights presenteert vandaag de jaarlijkse KidsRights Index, een ranglijst waarop 181 landen worden gerangschikt naar de mate waarin zij het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties naleven. Nederland staat daarop als zesde, maar op het gebied van gezondheid is Nederland tien plaatsen gezakt, omdat kinderen door de lage vaccinatiegraad niet voldoende beschermd zijn tegen ziektes als mazelen.

Een woordvoerder van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid heeft laten weten dat verplichte vaccinatie op dit moment niet aan de orde is.

Bron(nen):