donderdag, 17 juni 2021

‘Nederlander heeft 14 bedpartners gehad’

Missionaris is nog altijd het favoriete standje. We geven ons seksleven met een 6,2 een voorzichtige voldoende en hebben gemiddeld 14 bedpartners gehad.

Dat blijkt uit een enquête gehouden onder 1204 bezoekers van GezondheidsNet.nl. De ondervraagden hadden de afgelopen twee weken gemiddeld 2,5 keer seks gehad. Voor ruim de helft is dat redelijk normaal. Toch zou 56 procent graag meer seks hebben, 1 procent vrijde juist te veel naar zijn zin. Drie excuses werden veel genoemd als het aan komt op geen seks hebben:  ik ben moe, ik heb geen zin en ik moet morgen vroeg op.

Behoeften
Een gemiddelde vrijpartij duurt 28 minuten. Twee derde van de Nederlanders vindt dit prima: 29 procent zou graag langer en 2 procent zou graag korter vrijen. Een goed seksleven is voor 80 procent belangrijk.

Bij slechts een op de drie stellen waren de seksuele wensen gelijk. In 24 procent van de gevallen wilde de partner meer seks en bij 36 procent van de koppels had de partner juist minder behoefte aan seks. Bij 6 procent was sprake van andere seksuele wensen.

Trouw
De ondervraagden zijn redelijk trouw: 65 procent zal nooit aan iemand anders dan hun vaste partner beginnen. Een op de vijf heeft er wel eens over nagedacht om seks te hebben met een ander, maar slechts 14 procent heeft het ook daadwerkelijk gedaan. Hiervan heeft 3 procent regelmatig seks met iemand anders dan zijn partner.

Twee op de vijf hebben weleens onveilige seks gehad en 10 procent van de ondervraagden kreeg ooit te maken met een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Chlamydia is de meest voorkomende, gevolgd door schaamluis en genitale wratten.

Seksleven
Volgens de ondervraagden kun je het seksleven vooral goed houden door tijd samen door te brengen en te genieten van voorspel. Ook praten, aandacht voor uiterlijk en zin maken zijn veelgenoemde methodes.

Een trio of seks met iemand anders dan de partner waren met ieder 16 procent de populairste seksfantasieën. Ook seks in het openbaar en samen porno kijken bleken favoriet. Opvallend was dat 12 procent van de ondervraagden helemaal geen seksfantasie had.

Moeite met een orgasme was het meest voorkomende seksprobleem. Gevolgd door geen zin, vaginale droogheid, pijn bij het vrijen en erectieproblemen.