Net getest: herbruikbare boterhamzakjes

Nooit meer plastic zakjes kopen dankzij Lunchskins

Getty Images

Als je graag zelf je lunch en tussendoortjes meeneemt, ken je het probleem vast: waar doe je je boterhammen, groente of nootjes in? De oplossing zijn Lunchskins, herbruikbare zakjes. Wij probeerden een setje uit!

Afsluitbare bakjes zijn handig voor wat tussendoorgroente, maar die nemen veel plek in in je tas. Plastic zakjes scheuren snel en zijn slecht voor het milieu. Drie milieubewuste moeders uit Amerika bedachten voor hun kinderen daarom een duurzaam alternatief: herbruikbare meeneemzakjes genaamd Lunchskins. En het goede nieuws is dat er nu nieuwe designs zijn die je ook als volwassene gerust mee kunt nemen naar je werk.

Wat past erin?

Wij mochten een setje van twee zakjes uitproberen, 'The zip bag set'. Deze bestaat uit een snack bag en een sandwich bag. De snack bag meet 16,5 bij 8,9 centimeter. Het is een compact etuitje waar je makkelijk wat worteltjes, stukken paprika of komkommer in meeneemt. De snack bag, is geschikt voor etenswaren, maar dit tasje zou ook goed kunnen dienen als makeuptasje voor onderwerg, of om je telefoon en wat pasjes in te doen.

De sandwich bag is bijna twee keer zo groot, namelijk 16,5 x 16,5 centimeter. En de naam zegt het al, deze is bedoeld voor je boterhammen. Er passen er drie in, mits je geen al te groot brood in huis haalt of hele dikke lagen beleg gebruikt. Beide zakjes zijn plat van vorm, heel compact. Je sluit ze aan de bovenkant af met een rits, zodat de inhoud er niet uit kan vallen en vers blijft. Er zijn ook nog andere ontwerpen, met andere maten en een sluiting van stevig klittenband.

Getty Images
Nooit meer afwassen

Voorheen werden de Lunchskins vooral voor kinderen ontworpen, maar er zijn nu ook designs bedacht waarmee je prima voor de dag kunt komen op kantoor. Zo heeft ons setje een maritieme look: witte en donkerblauwe strepen op het grote zakje en donkerblauwe bollen op de kleine. Je kunt ook kiezen voor zakjes met frivolere prints, zoals fietsjes, koffiemokken, appeltjes en vogels. De gebruikte verf is veilig voor je etenswaren, want deze is vrij van lood, BPA’s en ftalaten.

Na gebruik spoel je je Lunchskins even af onder de kraan. Zijn ze aan een grondige wasbeurt toe, dan mogen ze binnenstebuiten op het bovenste rek van de vaatwasmachine meegewassen worden met je afwas. Dankzij het materiaal van polyester en lichtgewicht katoen zijn ze zo weer droog en klaar voor de volgende dag. Heel handig en je hoeft nooit meer plastic boterhamzakjes te kopen of trommeltjes af te wassen.

Lunchskins is ontwikkeld door 3greenmoms.com, drie milieubewuste, Amerikaanse moeders. Hun missie is plastic vervangen door slimme, duurzame oplossingen die voor iedereen makkelijk toepasbaar zijn. De meeneemzakjes zijn in allerlei formaten verkrijgbaar en zijn te koop bij outdoor-, kook- en cadeauwinkels. Je kunt ze ook bestellen via wereldmama.nl.

Auteur 
  • Jolanda Niemantsverdriet