Afslankmethode Body Control

Afvallen met de Myo-Balance

Getty Images

Verpleegkundige Gerarda van Oosterbosch ontdekt jaren geleden in de strijd tegen haar overgewicht een bijzonder apparaat in Groot-Brittannië. Ze valt succesvol af en besluit een afslankmethode in combinatie met de Myo-Balance te ontwikkelen: Body Control.

Hoe werkt het?

De Myo-Balance is in eerste instantie door een Britse medisch wetenschapper ontwikkeld voor de behandeling van MS-patiënten. Hij ontdekt dat het niet alleen de spieren van deze mensen versterkt, maar dat ook het vet rondom de spieren afbreekt. Hierdoor kun je een behandeling vergelijken met een paar uur intensief sporten, waardoor je je na de behandeling fitter en gezonder voelt. En dat is te zien en te merken. Zo wordt het figuur gecorrigeerd, de huid verstevigd, cellulitis tegengegaan en het bloedsuikergehalte daalt. Wil je daarnaast echt kilo's kwijt, dan werk je samen met de Body Control-coach aan een gezond eet- en leefpatroon.

Wat moet je doen?

Drie tot vier weken lang ga je twee tot drie keer per week naar de Body Control-salon waar je een behandeling van 17 minuten krijgt met de Myo-Balance. Tijdens de intake heb je je doelstelling met je coach besproken. Wil je afvallen dan wordt er een voedingsschema opgesteld dat past bij je levenswijze. Ter ondersteuning kun je gebruikmaken van de Nutrition-lijn, die bestaat uit hoogwaardige eiwitrijke maaltijdvervangers en tussendoortjes. Deze gebruik je tijdelijk, want je werkt met je coach toe naar een gezond voedingspatroon. Je krijgt dan ook veel uitleg over de werking van het menselijk lichaam en leert hoe jouw lichaam reageert op verschillende soorten voeding, zoals koolhydraten, vetten en eiwitten. Juist door je eigen lichaam te leren kennen, weet je wanneer je afvalt, in gewicht gelijk blijft of juist aankomt. Zo kun je vervolgens op een gezonde manier op gewicht blijven.

Voor wie is het?

Body Control werkt heel goed voor mensen die door hun overgewicht of een chronische ziekte als reuma moeite hebben met sporten. Maar het is ook ideaal voor mensen die geen tijd hebben om te sporten. Op deze manier krijgen de spieren toch de beweging die ze nodig hebben. De spieren zijn immers de verbrandingsmotoren van het lichaam, juist door die te versterken en in conditie te brengen of te houden, is het lichaam in staat om energie te verbranden. Daarnaast is dit een goede manier om af te slanken voor ieder die net wat extra hulp kan gebruiken. De Body Control-coach staat altijd voor je klaar en weet wat goed voor je is.  De persoonlijke coaching is een essentieel onderdeel van het concept.

Wat vinden deskundigen?

Voedingsdeskundige Freya Zuidervaart van Valtaf.nl: "De persoonlijke begeleiding in combinatie met een apparaat dat de spieren versterkt, klinkt goed. Echter, tegenwoordig heeft ieder dieet een eigen en uniek punt wat dat specifieke dieet speciaal maakt. Ondertussen wordt er wel bij vele diëten aangegeven dat je ernaast gezond moet eten en je levensstijl bewust moet aanpassen. Dus waarom niet zelf gezonder gaan eten en meer bewegen? Dat kost veel minder!"

Voordelen

  • Je wordt gecoacht, waardoor je afslankproces goed in de gaten wordt gehouden.
  • Het werkt figuurcorrigerend, waardoor je het resultaat snel ziet.
  • Je werkt toe naar een gezond voedingspatroon.
  • Je leert hoe je lichaam reageert op verschillende voedingsstoffen, waardoor je naderhand makkelijk op gewicht kunt blijven.
  • Salons door het hele land, waardoor er altijd één bij je in de buurt zit.

Nadelen

  • Stoppen met de Myo-Balance behandeling betekent dat je moet gaan sporten, heb je daar geen tijd voor dan moet je regelmatig een onderhoudsbehandeling plannen.
  • Je moet wekelijks richting de Body Control-salon voor de behandeling.
  • Er hangt een prijskaartje aan.

Disclaimer

De effectiviteit van een dieet is van veel factoren afhankelijk. Snel veel gewicht verliezen is nooit verstandig, vermijd daarom de zogenaamde crashdiëten. Mensen met ernstig overgewicht (bmi > 30) kunnen beter een diëtist raadplegen voor een dieet op maat, dan zelfstandig een dieet volgen. Houd er ook rekening mee dat de meeste diëten bedoeld zijn 'voor het leven'. Wie weer vervalt in zijn of haar oude voedingspatroon, krijgt de verloren kilo's er snel weer bij.

Auteur