zaterdag, 27 februari 2021

'Calorieën op menu beïnvloedt keuze niet'

NEW YORK - Volgens onderzoekers van de New York University School of Medicine heeft het geen effect op de menukeuze van mensen om het aantal calorieën op de menukaart te zetten.

In Amerika zijn fastfood restaurants sinds kort verplicht het aantal calorieën op de menukaart te zetten. De onderzoekers onderzochten welk effect dit had op het keuzegedrag van jongeren en ouders die eten voor hun kinderen kopen.

De onderzoekers bestudeerden 349 jongeren en ouders en of ze beter nadachten voordat ze iets bestelden. Ze deden dit voor en na de invoering van het aantal calorieën op de menukaart.

Het aantal calorieën op de kaart bleek weinig invloed te hebben. De jongeren gingen bij het maken van een keuze vooral af op de smaak en op de prijs en letten niet op het aantal calorieën dat in een gerecht zat. Ook bij ouders hadden de calorieën op de menukaart weinig invloed.

Volgens de onderzoekers was het onderzoek niet grootschalig genoeg om er definitieve conclusies te trekken en zouden er uit een grotere studie andere resultaten kunnen komen.

Trefwoorden:
Bron(nen):
  • WebMD