dinsdag, 24 november 2020

Courgettesoep met garnalen

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 el olijfolie
  • 6 tenen knoflook
  • ½ theelepel gemalen pepers
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1/2 bosje verse koriander
  • 2 courgettes
  • 100 gram garnalen
  • 1 tablet kipbouillon
  • snufje zout

Bereiding

  • Fruit de ui in de olijfolie, voeg dan de knoflook, pepers, gemalen komijn, koriander en gesneden courgettes toe. Even laten fruiten en schenk er 1 liter water bij. Los het bouillonblokje op en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  • Maak het met de staafmixer fijn en nog 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Verdeel de soep over 2 borden en serveer de garnalen in de soep.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

20 minuten
Energie
175 kcal