vrijdag, 28 januari 2022

Duur dieet, weinig resultaat

Ik zou graag 10 kilo afvallen en ben daarvoor al twee maanden bezig met Herbalife. Door de dag heen gebruik ik aloëverasiroop, supplementen en shake van Herbalife. Maar tot ben ik nog maar één kilo afgevallen. Het kost me wel handenvol geld, wel 120 euro per maand. Wat raad jij me aan?
Leny

Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige

Voor sommige mensen kan Herbalife of een andere shake een uitkomst zijn. Echter ik denk dat dit in jouw geval niet zo is. 1 kilo in 2 maanden is natuurlijk niet het resultaat dat je wilt zien, daarnaast kost het ook veel geld en kun je het beter op een andere manier aanpakken.

Probeer langzaam de shakes af te bouwen, het is ook zonde om alles weg te gooien. Maar probeer dagelijks bij 1 maaltijd gebruik te maken van de shakes. Eet daarnaast normale maaltijden. Bijvoorbeeld volkoren brood met mager beleg en de avondmaaltijd zoals je nu al doet. Tussendoor kan je dan fruit eten of een reep.

Als je op die manier je dag indeelt, hoef je eigenlijk ook geen vitaminesupplementen te nemen. Je krijgt dan voldoende vitamines binnen door je normale voeding. Als je deze verandering op de lange termijn volhoudt dan zal je zien dat je makkelijk een paar kilo kwijt zal raken. Probeer het dan ook vol te houden voor een langere periode zodat je in de toekomst nooit meer hoeft te beginnen met afvallen.

Heb jij ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel je vraag aan een expert!