vrijdag, 4 december 2020

Heldere paddenstoelensoep

Zelf koken met verse ingrediënten is gezonder, voedzamer en hoeft helemaal niet lang te duren. Daarom zetten we regelmatig smaakvolle recepten op een rij. Van maaltijden die eenvoudig zijn te bereiden en zo lekker dat je je vingers nog lang aflikt. Gram voor gram gekeurd door de diëtisten van Valtaf.nl.Bovendien passen we op de calorieën. Door je in de keuken aan het werk te zetten en door vetarme ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten.

Ingrediënten

  • 450 gram verse paddestoelen 
  • 15 gram gedroogde paddenstoelen 
  • 1 ui 
  • 3 teentjes knoflook 
  • 2 eetlepels olie 
  • 1 liter kippenbouillon, zelfgetrokken of van bouillonblokje 
  • 1 theelepel citroensap 
  • 2 theelepels sojasaus 
  • 4 borrelglaasjes Madeira 
  • fijngehakte peterselie 
  • zout en peper

Bereiding

Laat de gedroogde paddenstoelen 30 minuten in water weken. 
Borstel in de tussentijd de verse paddenstoelen schoon en snijd deze in kleine stukken. 
Fruit ondertussen de ui en de knoflook, totdat de ui glazig is. Voeg hierbij zowel de verse als gedroogde paddenstoelen toe. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Maak het af met citroensap en sojasaus. Maak de soep af met zout en peper. 
Serveer de soep op een bord met wat fijngehakte peterselie. 
De borrelglaasjes Madeira serveer je naast het bord. De tafelgenoten kunnen die vervolgens in de soep schenken.

Aantal personen

4