Hoe kom ik zo futloos nu ik op dieet ben?

Getty Images

Sinds kort ben ik aan het afvallen. Ik ben nu vijf kilo kwijt, maar wil er nog zeker tien afvallen. Ik voel me alleen nu al een paar weken ontzettend futloos en moe. Het lijkt wel alsof ik minder energie heb. Weet jij misschien hoe dit komt en hoe ik hier iets aan kan doen?

Denise (32 jaar)

Wat knap dat je al zoveel kilo bent kwijtgeraakt. Dat je je futloos en moe voelt, kan aan je calorie-inname of het soort dieet liggen. Als je een erg steng dieet volgt waarbij je heel weinig mag eten kan dit de oorzaak zijn van je vermoeidheid. Het beste is om geleidelijk af te vallen maar wel volwaardig te eten.

Dat kan met een voedingspatroon met minimaal 1200 kcal. Eet volkorenbrood, groente en fruit, zuivel, vlees en vis, pasta, rijst of aardappelen en drink 1,5 liter vocht per dag. Als je wilt weten hoeveel calorieën je binnenkrijgt kun je op www.valtaf.nl je eetdagboek invullen. Dat schept inzicht in je voeding. Je vermoeidheid kan natuurlijk ook een andere oorzaak hebben. Als je je zorgen maakt kun je het beste langs de huisarts.