Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
donderdag, 24 augustus 2017

Hoe kom ik zo futloos nu ik op dieet ben?

Sinds kort ben ik aan het afvallen. Ik ben nu vijf kilo kwijt, maar wil er nog zeker tien afvallen. Ik voel me alleen nu al een paar weken ontzettend futloos en moe. Het lijkt wel alsof ik minder energie heb. Weet jij misschien hoe dit komt en hoe ik hier iets aan kan doen?
Denise (32 jaar)

Wat knap dat je al zoveel kilo bent kwijtgeraakt. Dat je je futloos en moe voelt, kan aan je calorie-inname of het soort dieet liggen. Als je een erg steng dieet volgt waarbij je heel weinig mag eten kan dit de oorzaak zijn van je vermoeidheid. Het beste is om geleidelijk af te vallen maar wel volwaardig te eten.

Dat kan met een voedingspatroon met minimaal 1200 kcal. Eet volkorenbrood, groente en fruit, zuivel, vlees en vis, pasta, rijst of aardappelen en drink 1,5 liter vocht per dag. Als je wilt weten hoeveel calorieën je binnenkrijgt kun je op www.valtaf.nl je eetdagboek invullen. Dat schept inzicht in je voeding. Je vermoeidheid kan natuurlijk ook een andere oorzaak hebben. Als je je zorgen maakt kun je het beste langs de huisarts.