woensdag, 3 maart 2021

Meer dan de helft is tevreden met overgewicht

Een op de vijf Nederlanders vindt het niet erg om overgewicht te hebben. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het CBS doet al jaren onderzoek naar overgewicht in Nederland en hoe tevreden mensen met hun lichaam zijn. Nieuwe cijfers laten zien dat 52 procent van de volwassen mannen en 45 procent van de volwassen vrouwen te zwaar is. Zes op de tien mannen heeft hier geen problemen mee, in tegenstelling tot zes op de tien vrouwen die dat wel hebben.

Obesitas

Bij vrouwen komt obesitas (overmatig overgewicht) vaker voor dan bij mannen. In 2017 was 15 procent van de vrouwen, in vergelijking met 13 procent van de mannen, veel te zwaar. Slechts 18 procent van de vrouwen en 27 procent van de mannen is hier tevreden mee. De grote meerderheid zou willen dat zij minder wogen.

BMI

De mate van overgewicht wordt gemeten met de Body Mass Index (BMI). Het gewicht in kilo’s wordt hierbij gedeeld door het kwadraat van de lengte in meters. Bij een BMI van 25 tot 30 is er bij volwassenen sprake van matig overgewicht. Je spreekt van obesitas (ernstig overgewicht) als de BMI hoger ligt dan 30.
 

Bron(nen):