zaterdag, 14 december 2019

Ovenschotel van tilapia met sperziebonen en tomaat

Aantal personen:
1
Bereidingsduur:
30 minuten
Ingrediënten:
  • 200 gram cherrytomaten
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 stuk tilapiafilet à 125g
  • 1 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gram zilvervliesrijst, gekookt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Dop de boontjes en snijd ze in hapklare stukjes. Stoom ze 5 minuten (bv. in een zeef boven een pan met een laagje kokend water). Mix ze daarna met de olijfolie en de in stukjes gesneden knoflook.
  • Snijd de citroen in schijfjes.
  • Leg de tilapiafilet in het midden van een ovenschaal.Leg de schijfjes citroen op de tilapia en leg de sperzieboontjes eromheen. Cherrytomaatjes op de boontjes leggen en eventueel de vis nog bestrooien met zout en peper.
  • Afdekken met aluminiumfolie en 15 minuten de oven in.
  • Kook ondertussen de rijst in ongeveer 15 minuten.
  • Serveer de tilapia met de sperziebonen, tomaat en de rijst.

 

Voedingswaarde per persoon

Energie:
431 kcal

Bron(nen):

  • Valtaf.nl