maandag, 8 augustus 2022

Schuimomelet met appel en kaneel (nagerecht)

Lekker eten zonder je druk te hoeven maken over je gewicht. Het kan met de recepten van de Obesitaskliniek. Mager vlees, rode sauzen, zelfgemaakte sausjes van magere yoghurt: er zijn keuzes genoeg om ook gezonde en feestelijke maaltijden op tafel te zetten. Leef je uit!

Ingrediënten

  • 70 gram suiker
  • 15 gram vloeibare margarine
  • 4 eieren
  • 2 appels schoongemaakt en in blokjes
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • poedersuiker en kaneel voor de garnering

Bereiding

De appelblokjes met 1 eetlepel water in een ovenvaste schaal van 1 liter inhoud (afgedekt) in 3-4 minuten op vol vermogen in de magnetron tot een dikke moes laten koken. De 40 gram suiker en kaneel erdoor roeren en de moes afgedekt laten staan.

De eieren splitsen, de dooiers met de suiker schuimig kloppen en de eiwitten met een snufje zout stijf slaan. De dooiers en het eiwit met een spatel luchtig door elkaar scheppen.

De boter in een ondiepe schaal van 20 centimeter doorsnee (onafgedekt) in circa 1 minuut op vol vermogen in de magnetron laten smelten. Het eimengsel toevoegen en de omelet (onafgedekt) in 6-8 minuten op 70 procent van het vermogen in de magnetron laten stollen. De omelet enkele minuten (afgedekt) laten nagaren.

Intussen de appel (afgedekt) nog 1 minuut op vol vermogen in de magnetron doorwarmen. De moes over de helft van de omelet verdelen en de andere helft erover klappen. Garneren met gezeefde poedersuiker en kaneel.

Aantal personen

4