vrijdag, 15 november 2019

Van een rood bord eet je minder

BAARN - Als je wat pondjes kwijt wilt, kun je het beste van een rood bord eten. Mensen die rood servies gebruiken, consumeren namelijk 40 procent minder. Dit schrijven onderzoekers in het tijdschrift Appetite.

Tijdens het onderzoek dronken 41 mannelijke studenten thee uit kopjes gemarkeerd met rode of blauwe etiketten. Uit de kopjes met een rood etiket dronken ze 44 procent minder. In een vervolgonderzoek kregen 109 mensen zoute krakelingen op een rood, blauw of wit bordje. Proefpersonen met een rood bord bleken minder krakelingen te eten.

Gevaar
De onderzoekers denken dat rood servies ervoor zorgt dat je minder eet, omdat we bij deze kleur aan gevaar, een verbod en stoptekens denken. Ursula Arens van de Britse Vereniging van Diëtisten bevestigt dit vermoeden: "Rood wordt geassocieerd met gevaar of iets primitiefs."

Bron(nen):