Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zondag, 25 juni 2017

Vermicellitaart met kruiden

Pasta heeft ten onrechte de naam een dikmaker te zijn.  Meestal zijn de calorierijke roomsauzen de boosdoener, niet de pasta zelf. De Franse dieetgoeroe Anne Dufour schrijft in het Pastadieet hoe je kunt afvallen, juist door pasta te eten. Bijvoorbeeld met deze originele vermicellitaart.
Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
10 minuten + 20 minuten oventijd
Ingrediënten:
  • 250 gram vermicelli
  • 1 handvol rucola
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • versgemalen peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven tot 210 ºC. Kook de vermicelli 3 minuten in gezouten water. Spoel in een zeef af onder de koude kraan en laat uitlekken. Snijd de rucola fijn. Klop de eieren in een grote schaal los met royaal peper en zout. Meng er de verse kruiden, rucola en parmezaan door. Schep de vermicelli door het eimengsel en doe het geheel over in een beboterde springvorm.

Bak de taart in 20 minuten gaar en goudbruin in de oven. Serveer in punten, warm of op kamertemperatuur. Serveer met plakken (rauwe) ham en een groene salade met vinaigrette.

Dit recept is afkomstig uit het boek Het Pastadieet