Winnen: 1 x afvallen is k*t

Een no-nonsense reality check

Getty Images

Afvallen is niet leuk, afvallen is gewoon k*t. Althans; dat is de mening van Carlo Kool, schrijver van het gelijknamige boek. Hij vindt: overgewicht is niet jouw schuld, maar je bent wel onderdeel van de oplossing. Afvallen is k*t beschrijft een no-nonsense aanpak om af te vallen. Geen mooi weer verhaal en geen succes gegarandeerd, maar wel een manier om de kans op succes maximaal te vergroten. Want afvallen is niet eenvoudig, maar met de juiste kennis wel mogelijk. En zelf proberen kan, want we verloten een exemplaar van het boek.

Overgewicht is geen zwart-witverhaal. Heel veel aspecten zijn van invloed op iemands gewicht. Bijvoorbeeld de manipulerende voedingsindustrie, of sociale druk van de omgeving om op die verjaardag tóch een gebakje te nemen. Het komt regelmatig voor dat iemand flink wat kilo’s kwijtraakt om ze enige tijd later weer 'teruggeplakt' te vinden. Meerdere afslankpogingen worden vaak in verband gebracht met gewichtstoename. “Ook dat is goed te verklaren”, aldus Kool. Hij legt het uit in zijn boek.

Geen 'gouden ei'

Het boek Afvallen is k*t beschrijft allereerst dat er geen 'gouden ei' bestaat en niemand succes kan garanderen. Maar met de juiste kennis is het wel mogelijk om af te vallen. Het boek is vlot geschreven, geeft heldere uitleg met veel humor, en weerlegt feiten en fabels. Het boek helpt je om het geneuzel in de marge te herkennen en te vermijden om zo je kans op succes maximaal te vergroten.

Over de auteur

Carlo Kool (1975) is voedingsdeskundige. Hij volgde onder andere de opleiding Gewichtsconsulent en diverse cursussen op het gebied van voeding en gezondheid van Wageningen University & Research.

Auteur 
  • Franca van Dalen