maandag, 23 mei 2022

Zit er veel suiker in sinaasappelsap?

Is het waar dat er in sinaasappelsap erg veel suiker zit?
Marianne IJmker

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige

Het klopt dat in sinaasappelsap veel suiker zit. Fruit en daardoor ook puur vruchtensap, bevat van nature vruchtensuiker. Vruchtensuiker bevat net zoveel calorieën (kcal) als ‘gewone’ suiker.

Een glas sinaasappelsap bevat dan ook net zoveel suiker, en dus ook net zoveel calorieën, als een glas frisdrank. Het verschil is dat sinaasappelsap vitamine C bevat.

Een glas sinaasappelsap per dag is daarom prima om te nemen en draagt goed bij aan de dagelijkse portie vitamine C. In sommige andere sappen, zoals appelsap, zit helemaal geen vitamine C. Wil je afvallen? Neem dan liever niet teveel vruchtensappen, vanwege de calorieën.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Suzan Tuinier is een voedingsdeskundige met jarenlange ervaring in voedingsvoorlichting. Ze weet veel over vitamines en mineralen, want ze is coördinator van het Vitamine Informatie Bureau. Daarnaast gaat haar moederhart sneller kloppen als het om kindervoeding gaat.