Net getest: rugmassagekussen

Hoe werkt een rugmassagekussen en helpt het ook echt?

rugmassage op de bank
Bluelionlifestyle

Nederlanders zijn kampioen zitten. Niet zo gek dat er naar schatting twee miljoen mensen last hebben van hun rug of nek. Om rugpijn te voorkomen is minder zitten en meer bewegen aan te raden. Ook een rugmassagekussen zou kunnen helpen. Hoe werkt zo'n kussen en werkt het ook echt? Gezondheidsnet testte het voor je uit.

Ik test het rugmassage-appaaraat van Blue Lion uit. Het kussen leg je in je (bureau)stoel of op je bank en heeft vier massageknoppen die je rug een diepe kneedmassage geven. Net zoals een masseur dat zou doen. Deze knoppen bewegen in cirkels en zouden je gespannen spieren helpen te ontspannen. Je kunt hem naar wens instellen: hard of zacht, op één plek of over je hele rug. Daarnaast heeft het kussen ook de optie om je benen en heupen te masseren met een vibrerende massage in het zitvlak.

Hoe beviel het massagekussen?

Meteen na binnenkomst probeerde ik het kussen uit. De eerste paar minuten vond ik het lekker, maar daarna werd ik draaierig en wat misselijk. Bij een tweede poging helaas weer. Dit is niet nieuw: ik heb al langer last van mijn nek en ook als ik de osteopaat of fysiotherapeut bezoek krijg ik hier soms last van. Daarom besluit ik om anderen te vragen het kussen te testen. Verschillende collega's en vrienden - met en zonder fysieke klachten - hebben vervolgens het kussen uitgeprobeerd. De reacties lopen uiteen. Veruit de meeste mensen waren positief en vonden het ontspannend.

Pluspunten:

  • Gemakkelijk in gebruik; eenvoudig te verplaatsen en een fijn lang snoer.
  • Krachtige en aangename massage, ideaal om te gebruiken in je bureaustoel tijdens het werk.
  • Zit ook comfortabel wanneer hij is uitgeschakeld.
  • Heel fijn dat je kan kiezen waar je precies gemasseerd wilt worden.
  • De warme stand maakt de massage aangenamer en intenser.
  • Heel fijn dat je kan kiezen hoe intens je de massage wilt hebben.
  • Fijne roterende bewegingen, wisselend linksom en rechtsom.

Minpunten:

  • De afstandbediening zit klem als je hem gebruikt in je bureaustoel. Het daarvoor bedoelde tasje zit tussen de leuning en zitting. Dit zal natuurlijk per stoel verschillen.
  • Voor lange mensen zou hij wat hoger mogen zijn, want bij lange(re) mensen werden de schouders en nek minder gemasseerd.

Conclusie

Wat opviel, is dat de mensen die gezond en fit waren het massagekussen prettig vonden. Degene die bijvoorbeeld al rugklachten hadden, vonden het minder fijn. Zelfs op de lage stand. Het apparaat is dus niet voor iedereen een aanrader. Ieder mens is uniek en de enige oplossing is uitproberen. Als je ooit voor nek- of rugklachten bij de fysiotherapeut bent geweest, zal je ook hebben ervaren dat het in eerste instantie meestal niet lekker is en dat je het positieve effect pas na een paar dagen of soms zelfs weken ervaart. Dat geldt hetzelfde voor het gebruik van het kussen. Heb je al langere tijd last van rug- of nekklachten? Ga dan langs bij je huisarts, fysiotherapeut of medisch specialist en bespreek met hem of haar of het in jouw geval verstandig is om het kussen te gebruiken.

Meer informatie over het Blue Lion rug massage apparaat kun je vinden op bluelionlifestyle.nl. Het kussen is verkrijgbaar voor 99 euro. Wij mochten het massagekussen kosteloos testen.

Auteur 
Bron 
  • bluelionlifestyle.nl