Net getest: voetensteun van Blue Lion Lifestyle

Comfortabel werken zonder lichamelijke klachten

blue_lion_verstelbare_voetensteun_anti-slip-2
Getty Images

Of je nu thuiswerkt of op kantoor: het is voor je gezondheid heel belangrijk dat je in een goede houding werkt. Op deze manier verklein je de kans op lichamelijke klachten als pijn aan je rug, nek, schouders en heupen. Een voetensteun kan hierbij helpen, omdat deze ervoor zorgt dat je een goede zithouding aanneemt. Gezondheidsnet testte de voetensteun van Blue Lion Lifestyle voor je uit.

Voor de test gebruikte ik twee voetensteunen: een verstelbare met anti-sliphoes en een niet-verstelbare met zachte velboahoes. Zo kon ik beide hoogtes en stoffen goed met elkaar vergelijken. De verstelbare voetensteun bestaat uit twee lagen, die je met klittenband aan elkaar vast kunt maken of van elkaar los kunt maken. Je kunt op deze manier de juiste hoogte bepalen.

Verstelbare voetensteun: hoge en lage kant

Ik ben zelf niet heel lang, dus het was in het begin even zoeken wat voor mij de juiste hoogte was in combinatie met mijn stoel en bureau. Wel merkte ik dat ik qua hoogte al snel voorkeur had voor de laagste kant van de verstelbare voetensteun, doordat mijn stoel en bureau al goed op mijn lengte afgesteld staan. Ik heb daardoor niet veel extra ondersteuning nodig. Voor mijn onderrug vind ik het prettig dat deze kant van de steun recht is en niet schuin afloopt, zoals bij de bovenste kant en de andere niet-verstelbare veriant het geval is. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. De verstelbare voetensteun is in twee hoogtes te verstellen, 10 en 15 centimeter.

De anti-sliphoes vind ik heel fijn: mijn voeten blijven daardoor goed op de steun. Ook is het een stof die het hele jaar door aangenaam is, van zomer tot winter. De stof is niet te warm, maar biedt toch een iets warmere ondergrond dan je koude vloer. Ik heb zelf snel last van koude voeten, dus dat maakt het werken net iets comfortabeler. Lijkt je de velboahoes toch fijner, dan kun je de verstelbare variant ook in deze stof bestellen.

Niet-verstelbare voetensteun

Heb je een bureau of stoel die niet (goed) in hoogte te verstellen zijn, dan is een niet-verstelbare voetensteun misschien een goede optie. Vooral wanneer je stoel te hoog is en je niet goed met je voeten bij de grond komt. Volgens Blue Lion Lifestyle moeten je beide voeten plat op de grond kunnen en moet de hoek tussen je heupen en bovenbenen ongeveer 100 graden zijn. Is dit bij jou niet het geval? Dan heb je waarschijnlijk al voldoende aan de niet-verstelbare variant. Deze is er in de hoogte van 12,5 centimeter.

blue_lion_ergonomische_voetensteun
Getty Images

Ik heb de niet-verstelbare voetensteun getest met de velboahoes. Dat is een hele zachte, warme stof die je ongetwijfeld fijn vindt als je - net als ik - snel koude voeten hebt. Ik heb hem vooral in de koudere maanden getest, dus wat extra warmte was zeker welkom. Beide hoezen zijn volledig af te ritsen en kunnen in de wasmachine gewassen worden.

Bewegen met je voetensteun

Wat ook leuk is aan beide voetensteunen: je kunt ze op meerdere manieren gebruiken. Kun je bijvoorbeeld niet goed stilzitten? Dan draai je gewoon je steun om, zodat je voeten rusten op het platte gedeelte en je enkels kunnen bewegen. Je voeten schommelen dan lekker op het kussen, waardoor je intussen ongemerkt een actievere zithouding hebt. Zo verbeter je je bloedcirculatie, krijg je meer energie en ben je productiever.

Ben je toe aan een korte pauze? Pak je voetensteun erbij en gebruik hem als ab-mat om sit-ups mee te doen. Als je even tussendoor wilt rekken en strekken, dan kun je hem ook als back-stretcher gebruiken. Op deze manier kun je je rug even lekker strekken. Voor bepaalde yogahoudingen kan het ook een handig hulpmiddel zijn. Kortom: genoeg mogelijkheden met je voetensteun!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Blue Lion Lifestyle: een Nederlands bedrijf dat in 2019 opgericht is en lifestyleproducten verkoopt: van voetensteunen en rug-massagekussens tot mini-hometrainers en pull-up bars.

Auteur 
  • Aukeline van Dorp