Net getest: Inventos

Ontspannen in de massagestoel

Getty Images

Met veel inwendig gejuich onthalen we op de redactie de Inventos massagestoel. De hele dag lekker ontspannen liggen in een luxe fauteuil en nog gemasseerd worden ook. We kunnen niet wachten om hem uit te proberen. Benno op ten Berg van Inventos brengt hem langs en geeft uitleg.

Al tijdens het uitleggen word ik in de stoel geplant. De schoenen moeten uit, want ook je voeten worden gemasseerd. De fauteuil is zo groot en diep dat ik er in lijk te verdwijnen.

Gewichtsloos

Met een druk op de knop van het bedieningspaneel laat Op ten Berg de stoel naar achteren kantelen. Zero Gravity heet deze horizontale houding. Hierdoor zou ik me gewichtsloos moeten voelen.

Nadat ik beelden van de tandarts heb onderdrukt, kan ik me daar wel iets bij voorstellen. Kom maar op met die massage.

Slimme muis

Op ten Berg kiest een massageprogramma voor me uit. "Er zijn vier standaardprogramma's, deze heet Relax. Voor deze vier programma's moet je je hand op deze muis houden", zegt Op ten Berg, terwijl hij een soort computermuis op de armleuning legt.

Deze muis houdt precies in de gaten hoe ik reageer op massages van verschillende lichaamsdelen. Mocht er een knoop in mijn onderrug zitten, dan reageer ik gespannen wanneer deze gemasseerd wordt.

De muis meet de spanning en zo weet de stoel dat daar extra gemasseerd moet worden. Op het schermpje van het bedieningspaneel kleuren grote delen van de rug van het getekende mannetje rood. "Oei", zeg ik. "Hier is nog werk aan de winkel..."

Behoorlijk intensief

In het massageprogramma komen veel verschillende massagetechnieken aan bod. De ene keer voel ik rollers, dan weer geklop of opblaasbare kussens in mijn rug. Af en toe lijken het net echte handen die me bewerken.

De stoel omsluit mijn onderbenen met opblaasbare kussens en ook mijn voeten worden goed vastgepakt. Op ten Berg praat maar door over de stoel, maar ik heb moeite met luisteren. Vragen rollen tergend langzaam uit mijn mond. Het is moeilijk om je niet over te geven aan de massage, omdat hij zo intensief is. Soms ook wat te intensief. Ik probeer normaal te blijven kijken, terwijl de fauteuil met rollers de onderkant van mijn voet zit te pijnigen. "Kan 'ie ook zachter?", vraag ik met mijn linkeroog verkrampt dichtgeknepen.

Even van de wereld

Gelukkig kan dat. "Als je dit klepje opendoet, vind je nog een heleboel knopjes om de stoel helemaal naar eigen wens in te stellen. En voor mensen die de stoel echt te hardhandig vinden, verkopen we extra dikke stoelkussens. Maar dat komt eigenlijk nauwelijks voor", beweert Op ten Berg.

Als ik na een massage van een kwartier opsta uit de stoel, voel ik me licht. Alsof mijn lichaam ineens niks meer weegt. Ik heb moeite om me meteen weer aan het werk te zetten. Mijn gedachten lijken alle kanten uitgedwarreld. Een kopje koffie haalt me weer bij de les.

Smaken verschillen

In de tijd dat de massagestoel op de redactie staat, zijn er heel wat verschillende mensen in gaan zitten. En de reacties variëren nogal. De één vindt de massages echt pijn doen en klaagt steen en been.

De ander schroeft de intensiteit nog wat op en loopt daarna fluitend weer naar buiten. Over het algemeen zijn het toch vooral de dames die moeite hebben met het hardhandige gekneed. Onze mooie verwachtingen worden de grond ingeboord. Zo geweldig ontspannend is zo'n massage nou ook weer niet.

Ondertussen is de stoel opgehaald en missen we hem desondanks wel. Met onze zittende computerbaan kampen we regelmatig met stijve ledematen, die schreeuwen om een massage. Maar wie de stoel wil aanschaffen, moet diep in de buidel tasten. De adviesprijs van de MasterhandZG is 6995 euro (incl. BTW).

Meer informatie over de MasterhandZG en andere massagestoelen van Inventos: www.inventos.nl.

Auteur 
  • Chantal van der Leest