Wellnessbehandelingen op een rij

Geluiden, geuren en massage

Getty Images

Zin in een schoonheidsbehandeling? Thuis of uit, de keuze is aan jou. Ga naar een zoutgrot die naast ontspanning ook helpt tegen kwaaltjes. Of haal een energielamp in huis! Een aantal wellnessbehandelingen voor je op een rij.

Een beetje saunaganger kan de Scandinavische opgietingen niet hebben gemist. De saunameester giet etherische oliën op de kachel en wappert je de hete lucht toe. Als je het één keer hebt meegemaakt, ben je er nog lang niet, want er komen razendsnel allerlei nieuwe varianten bij.

Giet op 

Wat dacht je van de Spartaanse opgieting met als hoogtepunt een rugmassage met buxustakjes, de Finse Löyly, waarbij je je insmeert met honing of de meditatieve opgieting met ontspannende pianomuziek?

Stempels en bamboe

Het nieuwste saunaplezier komt niet alleen uit Scandinavië. De Oosterse wellness rukt op. Wat dacht je van een Thaise kruidenstempelmassage? In Thailand wordt dit de 'Ik wens je een goed leven'-massage genoemd. Met warme tot hete buideltjes gevuld met Thaise kruiden, wordt druk uitgeoefend op plekken waar je lichaam blokkades heeft.

Ook in India weten ze wat masseren is. De Ayurvedische massage komt daar vandaan. De Veda's, een oud volk uit India, geloven dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En dat is ook wat de massage doet: lichaam en geest komen weer dichter bij elkaar en dat werkt heerlijk herstellend. Wordt het je allemaal wat te zweverig? Ga dan gewoon voor de Oosterse bamboestavenmassage.


Watermassage met kleren aan

Als je liever geen vreemde handen aan je lijf hebt en niet van smeerseltjes en oliën houdt, dan is de Back To Life Aqua Massage misschien iets. In een cabine word je door 36 krachtige warme waterstralen gemasseerd. Door de nylonlaag tussen je lichaam en het water, word je niet nat en kun je je kleren aanhouden.
 

Pure zuurstof

Heb je problemen met slapen, last van hooikoorts of veel hoofdpijn? Trek je dan terug in een zoutgrot. De lucht in zo'n grot schijnt goed te zijn tegen vele kwalen. Het zout uit de diepste krochten van de Himalaya brengt je lichaam weer in evenwicht. Het is net of je aan zee bent of in de bergen.
Nog meer zuurstof krijg je in een Zuivere Zuurstof Unit. Via een headset en een pijpje voor je neus wordt bijna pure zuurstof in je lichaam aangevuld. Dat moet de onderbevoorrading van zuurstof, die je hebt opgelopen door bijvoorbeeld de slechte ventilatie van je huis, weer op peil brengen.

 

Haal wellness in huis

Geen tijd om op stap te gaan? Geen nood. Er is genoeg wellness in huis te halen. Wat dacht je van een zonnehemel met geluids- en geursensatie? Of een energielamp, een bandmassage-apparaat of een portable infraroodcabine? Je kunt alle kanten op. Is je budget wat groter en kan je badkamer wel een opknapbeurt gebruiken? Kies dan voor een innovatief massagebad. Het gaat niet langer alleen om de bubbels; de nieuwste baden hebben ook boven water massagearmpjes die de droge gedeeltes van het lichaam laten ontspannen.
 

Auteur 
  • Redactie