Dagelijks vrijen voor beter sperma

Getty Images

LONDEN - Dagelijks vrijen verbetert de kwaliteit van het sperma. Vrijen hoeft zelfs niet per se, zo lang de man maar ejaculeert.

Australische onderzoekers hebben ontdekt dat een dagelijkse ejaculatie zorgt voor een betere zaadkwaliteit.

Gynaecoloog en verloskundige David Greening vroeg aan 118 mannen met sperma van lage kwaliteit om een week lang elke dag te ejaculeren. Verder mochten ze niks veranderen aan hun levensstijl. Na afloop bleek dat de kwaliteit van het sperma was verbeterd bij 81 procent van de mannen.

Beweeglijker
De dagelijkse zaadlozing zou ervoor zorgen dat het sperma beweeglijker wordt. Ook zou de kwaliteit verbeteren, omdat de zaadcellen minder lang in de zaadkanalen blijven. Daardoor worden ze minder blootgesteld aan de schadelijke effecten van bepaalde moleculen die daar aanwezig zijn.

Stellen die graag kinderen willen, kunnen volgens Greening het beste een week voor de eisprong van de vrouw elke dag vrijen, om zo hun kans op een zwangerschap te verhogen.

Toch is het niet voor iedereen aan te raden. Bij de overige 19 procent van de mannen uit het onderzoek was de kwaliteit van hun zaadcellen na dagelijks ejaculeren zelfs verminderd.

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • GezondheidsNet.be