Hoe help ik mijn zoon bij zijn homoseksualiteit?

Getty Images

Mijn zoon (18) vertelde me gisteren dat hij verliefd is op een jongen uit zijn klas. Deze gevoelens zijn nieuw voor hem. Al verrast het mij in ieder geval niet. Hij worstelt er duidelijk  mee. Hoe kan ik hem helpen?

Vrouw (41)

Jean-Pierre van de Ven, Psycholoog bij Fonds Psychische Gezondheid:

Verliefdheid is een grote verandering in een mensenleven. Plotseling denk je steeds aan die ene persoon, je verlangt naar hem, je bent bang dat de liefde niet wederzijds is – genoeg redenen om uit balans te raken.

Daar komt nog eens bij, als ik het goed begrijp, dat uw zoon voor het eerst merkt dat hij homo is. Ook dat is een grote verandering. Jouw zoon heeft dus alle reden om in verwarring te zijn. Zijn gevoelsleven zal lijken op een achtbaan: van vreugde naar verdriet en weer terug. In zo’n periode heeft hij steun nodig en het gevoel ergens bij te horen. Laat weten dat je van hem houdt en dat hij altijd bij jou terecht kan. Vraag actief naar zijn gedachten en gevoelens en naar wat hij doet op school of op zijn werk. Maar laat vooral merken dat er eigenlijk niet zoveel aan de hand is. Thuis is thuis en hij is voor jou niet ineens veranderd in een ander mens. Toch?

Ook een prangende vraag? Stel deze gratis aan een van de GezondheidsNet experts!