Trainen voor betere seks

Doe bekkenbodemoefeningen

Getty Images

Seks kun je als topsport zien. Maar seks moet natuurlijk vooral gewoon leuk zijn. Toch kun je best een workout doen om het een en ander te verbeteren. Zoals een heftiger orgasme.

Allerlei spieren zijn van belang voor goede seks. Benen, billen, buik, rug en armen, alles wordt ingezet. Een goede conditie is dan ook altijd een voordeel als het aankomt op seks. Toch zijn er ook specifieke spieren die je kunt trainen. Zoals de bekkenbodemspier, voor een krachtiger orgasme.

Bekkenbodemspier

Door je bekkenbodemspier te trainen, kun je meer plezier van je eigen lichaam ervaren. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

Wanneer je als vrouw weet waar de bekkenbodemspier zit, kun je deze ontspannen wanneer seks pijn dreigt te doen en kun je hem juist aanspannen om de intensiteit te verhogen. Als man kun je je hoogtepunt beter uitstellen door op het juiste moment de spier aan te spannen. Ook kun je je erectie verhevigen.

Een beetje trainen

Het oefenen en juist gebruiken van je bekkenbodemspier is een kwestie van gewenning. Als je eenmaal weet hoe het moet, kost het je geen tijd of inspanning meer. Je kunt je bekkenbodemspier overal ongemerkt trainen.

Weet je niet goed welke spier je moet hebben? Als vrouw kun je voorzichtig een keer een vinger in je schede brengen. Probeer nu met je vagina in je vinger te knijpen en weer te ontspannen. Als je dit kunt zonder je billen aan te spannen of je buik in te trekken, dan train je de juiste spier.

Mannen kunnen de spier voelen als ze tijdens het plassen even ophouden. De spier die je daarvoor gebruikt, is je bekkenbodemspier.

Bekkenbodemspieroefening

Ga op een harde stoel zitten, je voeten plat op de grond en je benen zo wijd mogelijk. Houd je rug recht. Probeer te knijpen met je anus en voor vrouwen ook met je vagina. Je voelt dan dat je bekkenbodem omhoog komt, dus los van de stoel. Zorg wel dat je je billen niet samenknijpt en ook je buik niet intrekt.

Probeer je spier drie seconden aangespannen te houden. Herhaal dit dan zo'n tien tot vijftien keer per sessie. Het is goed om dagelijks drie sessies te doen. Als je meer oefent, zul je ook beter de resultaten voelen.

Auteur 
  • Redactie