Net getest: orthopedisch hoofdkussen van Best Life

Slapen zonder nekklachten

Kussen
Best Life

Als je regelmatig wakker wordt met rug-, schouder- of nekklachten, kan dat aan je hoofdkussen liggen. Slapen op een orthopedisch kussen kan dan helpen. Redacteur Miriam testte zo’n hoofdkussen van Best Life.

Het lichaam heeft altijd even tijd nodig om aan een nieuw hoofdkussen te wennen. Na zeven dagen zit dit meestal wel goed, maar Best Life geeft je de mogelijkheid om het kussen maar liefst dertig dagen te proberen om zo zeker te weten dat het hoofdkussen bij je past.

Welk kussen past bij jou?

Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in hoofdkussens, zitkussens en kniekussens, ontwikkelde een test om er met vijf vragen achter te komen welk kussen het beste bij jou past. Zo wordt er gevraagd in welke slaaphouding je slaapt (zij, rug, buik of zij- en rug), hoe stevig je matras is, hoe breed je schouders zijn, of je last hebt van allergische reacties op huisstofmijt en of je nekklachten hebt. Binnen een minuut weet je welk hoofdkussen jou de beste slaap zal opleveren.

Ik kwam uit op hoofdkussen Guna, het ideale kussen voor zijslapers. Dit kussen brengt volgens Best Life je wervelkolom in een neutrale positie en vermindert nek- en rugklachten. Voor zijslapers is er ook het handige kniekussen om de slaaphouding nog meer te optimaliseren. Met een kussen tussen de knieën verlaag je de druk op de heup en de knieën, wat opnieuw voor betere bloedsomloop zorgt.

Voor rugslapers is er het hoofdkussen Arteni. Dit kussen heeft een nekinkeping en biedt je zo optimale ondersteuning. Ook dit kussen vermindert nek- en rugklachten. Voor wisselende slapers komt hoofdkussen Dinara waarschijnlijk uit de Best Life kussentest. Bij alle kussens kun je kiezen uit een zacht, medium of stevig kussen. De hoezen zijn gemaakt van 100% polyester en anti-allergeen. Handig voor de huisstofmijtallergie en goed te wassen op dertig graden. 

Traagschuim, wat is dat?

Volgens een Koreaans onderzoek uit 2020 blijkt dat hoofdkussens gemaakt van traagschuim meer ondersteuning en een comfortabelere slaaphouding bieden dan een kussen gevuld met wol of dons. Traagschuim heeft een drukverlagende werking waardoor het ideaal is om lichamelijke pijn te voorkomen of, indien nodig, te verlichten. Het schuim past zich geheel aan je lichaam aan en behoudt daarbij het volume.

Dat het schuim zich aanpast aan jouw lichaam en slaaphouding, is terug te voelen wanneer je erop ligt. Het voelt comfortabel — in tegenstelling tot mijn eerdere kussens die ik voor, tijdens én na het slapen moest opschudden om het wat comfortabeler te maken.

Zelf testen

Het wennen aan het nieuwe, ergonomische kussen neemt inderdaad wel wat dagen in beslag, zo’n vier in mijn geval, maar ik merk dat ik niet meer wakker word met nekklachten die ontstaan uit mijn slaaphouding. Het hoofdkussen Guna is aan de ene kant wat hoger dan de andere kant. Dat is handig, want de een ligt graag wat hoger dan de ander. Zelf kies ik als zijslaper om te slapen op de hogere kant van het hoofdkussen.

Als je twijfelt over of je op een goed hoofdkussen slaapt, dan kan ik absoluut aanraden om eens te proefslapen op een orthopedisch hoofdkussen van Best Life. Slaap en slaaphoudingen zijn zo persoonlijk, dus zelf testen is de beste manier om erachter te komen wat werkt voor jou. Benieuwd welk orthopedisch hoofdkussen je het beste kunt proberen? Beantwoordt dan snel de vijf vragen uit kussenwijzer test.

Auteur