dinsdag, 11 mei 2021

Nederland sport meer door Winterspelen

Een derde van de Nederlanders zegt meer te gaan sporten door de prestaties van de atleten tijdens de Winterspelen in Sotsji. Bij de jongeren gaat het zelfs om 40 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van GfK onder 3000 Nederlanders.

80 procent van de Nederlanders is trots is op de sporters die in actie kwamen tijdens de Winterspelen. Ruim 60 procent geeft als rapportcijfer een 9 of 10 aan de deelnemers van Olympic TeamNL. De prestaties hebben bijgedragen aan een positief beeld over Nederland. Ook is het gevoel van saamhorigheid versterkt, blijkt uit het onderzoek. De Nederlandse schaatsers wonnen ongekend veel medailles in Sotsji.

Inspirerend

NOC*NSF-directeur Gerard Dielessen zegt dat onze olympische en paralympische helden een aanzienlijk deel van de samenleving inspireren: "Ze maken ons trots en dragen bij aan onze nationale identiteit."

De enquête is afgenomen onder 3000 Nederlanders die onderdeel zijn van het vaste panel van onderzoeksbureau GfK. Dat bureau heeft in opdracht van NOC*NSF het onderzoek uitgevoerd.

Bron(nen):