woensdag, 27 oktober 2021

Net getest: Polar Loop

De slimme activiteitenmeter

Meer sporten en bewegen is begin januari voor veel mensen weer een doel. Leuk zo’n goed voornemen, maar hoe houd je het vol? En hoe weet je of je ook daadwerkelijk voldoende beweegt? Dat doet de activity tracker Polar Loop voor je. En de band motiveert je ook om in beweging te blijven.

Het is een mooi rubberen bandje met metalen afwerking: de Polar Loop. Maar de activiteitsmeter in dit bandje kan voor jou echt het verschil gaan maken. Als je het bandje de hele dag draagt, houdt het je dagelijkse activiteit in de gaten. Je kunt zien hoe actief je bent, hoeveel stappen je zet en hoeveel kilocalorieën je verbrandt. Daarnaast zie je in de bijbehorende app ook nog eens hoeveel tijd je liggend, zittend, staand, lopend en rennend hebt doorgebracht.

In beweging

Op het display van de band zie je een activiteitenbalk die gedurende de dag langzaam volloopt en aangeeft hoever je verwijderd bent van je dagelijkse doel (dit kan per persoon verschillen). Ook waarschuwt het horloge wanneer het tijd is om te staan en te bewegen. Om gezond te blijven zou je minimaal een keer per uur in beweging moeten komen.

Zowel de Loop als de app geven ook aan wat je kunt doen om je activiteitendoel te behalen. De band beperkt zich tot zoveel minuten staan, wandelen en joggen, maar de app geeft ook andere adviezen bijvoorbeeld schoonmaken, touwtje springen of stijldansen.

Slapen

Interessant is ook om te zien hoelang je slaapt en wat de kwaliteit is van je slaap. Je moet de Loop dan wel 24/7 dragen. Dat is misschien even wennen, maar je merkt steeds de aanwezigheid van de band steeds minder. ’s Nachts merkt de Loop aan je polsbewegingen automatisch dat je slaapt en geeft vervolgens in de app weer welk deel van je slaap rustig en onrustig was. Vanzelfsprekend is al deze informatie een schatting, maar het is een leuke indicatie.

Leuk

De Polar Loop is niet alleen handig, maar ook leuk. Met een tik op scherm licht het LED-scherm op. De band motiveert: zowel met bereikte doelen als met tekst. De app en webservice van Polar zijn een fijne aanvulling, maar in principe zie je de meest belangrijke gegevens ook op de band zelf.

Als je een Polar hartslagmeter koppelt aan de Loop kun je ook je hartslag aflezen. Daarbij is de band waterdicht en dus ook geschikt voor zwemmen. De batterijduur is ongeveer een week. Zodra de band leeg is, koppel je hem aan je computer en laad je hem in korte tijd weer op.

Goede voornemens

Met de Polar Loop wordt meer bewegen dus een stukje gemakkelijker. Je hebt meer zicht op je dagelijkse activiteit en de het geeft een extra stimulans. ’s Avonds nog even een klein stukje wandelen bijvoorbeeld, omdat je je doel nog net niet gehaald hebt. Of net wat vaker opstaan gedurende een werkdag. Zo werk je bewust en onbewust aan je gezondheid.

De Polar Loop is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van  €99,95. De band is beschikbaar in drie kleuren: misty blue, blackcurrant en smokey black. Met de optionele Polar H7 Bluetooth Smart hartslagsensor kun je ook je hartslag inzichtelijke maken. De trainingsgegevens worden automatisch en draadloos gesynchroniseerd naar de mobiele app en webservice. De mobiele app is compatibel met iPhone 4s en hoger en met een aantal Android smarthones (Android 4.3 of hoger).