Boekrecensie: Pretpark de Poepfabriek

Gezond van mond tot kont

Getty Images

Voor volwassenen zijn er al heel veel boeken te vinden over de darmen en spijsvertering. Nu is er ook een prachtig boek voor kinderen: Pretpark de Poepfabriek.

De mooie voedselmachine voor kinderen, geschreven door Marja Baseler en Annemarie van den Brink. Met geweldige zoek- en kijkplaten van Tjarko van der Pol.

Hoe poep je eigenlijk?

In Pretpark de Poepfabriek kunnen kinderen een kijkje nemen in de eigen buik en darmen. Waar blijft je eten als je een hap neemt? Wat is poep? Hoe poep je eigenlijk? En waar komt buikpijn vandaan? In dit boek lees je alles over de slimme fabriek in je buik: van hap tot plons! Ook staat het boordevol leuke weetjes, wist je bijvoorbeeld dat vlees geen vezels bevat?, en tekeningen van luchtige keutels tot pappoep.

De auteurs verpakken toegankelijke en praktische informatie over alles wat met je buik en darmen heeft te maken in een spannend verhaal. Op deze manier leren kinderen hoe belangrijk de darmen en een goede spijsvertering zijn. En door de fantastische illustraties weet ieder kind hoe voortaan goede poep er uit moet zien, hoe ze goed op een toilet moeten zitten en wat je moet doen als je moeilijk kunt poepen!

Daarnaast vind je achterin het boek een poepdossier en een geweldig leuke uitneembare wc-poster.

  • Leer in vijf
    Getty Images
    stappen een gezonde buik te krijgen
  • Drie tips om goed te poepen
  • Doe de test: hoe poep jij?

Marja Baseler heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan. Naast schrijver is ze ook schrijfcoach. Annemarie van den Brink is docent creatief schrijven en ze ontwikkelt lesmateriaal over taal. Tjarko van der Pol is illustrator, werkzaam voor NRC Media en De Correspondent.
 

Auteur 
  • Ilona Meernik