zaterdag, 23 januari 2021

'Half Nederland heeft last van darmen'

ALKMAAR – Vaak naar het toilet, borrelende buik en een opgeblazen gevoel; voor meer dan de helft van de Nederlanders is dit eerder regel dan uitzondering. Dit blijkt uit onderzoek van VSM.

Mediaxplain Research vroeg in opdracht van VSM 2534 Nederlanders van 18 jaar en ouder naar hun eventuele darmklachten. Maar liefst 51 procent van de Nederlanders blijkt met darmperikelen te kampen. Vrouwen hebben er vaker last van dan mannen, respectievelijk 62 tegenover 41 procent.

​Probiotica
Nederlanders blijken goed op de hoogte welke oplossingen er zijn om darmklachten te verhelpen. Naast het eten van vezels en veel water drinken, gebruikte 42 procent het afgelopen jaar probiotica. Men vindt probiotica in de vorm van een capsule handiger (31 procent) dan een drankje (22 procent).
 
​Gezonde darmflora
Door verschillende oorzaken, zoals slechte voeding, ouder worden of een antibioticakuur kunnen ongunstige bacteriën de overhand krijgen in de darmen, waardoor ongemakken kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een gezonde darmflora te stimuleren. Probiotica kan hierbij helpen.

Bron(nen):