Is lunchen achter de computer ongezond?

Lunchen achter de computer
Getty Images

Op mijn werk wordt er niet gezamenlijk geluncht, maar mijn brood opeten achter de computer zie ik niet zitten. Ik overweeg om te gaan wandelen tijdens de lunch, maar eten en lopen tegelijkertijd is toch niet zo goed voor je maag? Kan ik dan beter binnen blijven en naast de pc een momentje nemen om mijn boterhammen te eten?

Lizzie

Freya Zuidervaart, voedingsdeskundige  

Het is inderdaad belangrijk om bij iedere maaltijd tijd te nemen voor je eten en rustig aan te doen, dit is goed voor de spijsvertering. Afgeleid worden door je computer is inderdaad niet goed en misschien kan je echt de pc even uitzetten tijdens de maaltijd. Dit zorgt ervoor dat je niet in de verleiding komt om toch nog even je mail te checken.

Misschien kun je kijken of er een vergaderruimte of aparte tafel is waar je kunt gaan zitten. Misschien kun je zelfs wel een paar collega's zo ver krijgen dat ze mee gaan lunchen.

Lunchwandelen is ook goed voor spijsvertering en kan ik dus ook aanraden. Plan de wandeling dan wel ná je lunch en niet terwijl je aan het eten bent. Je bent even lekker in beweging en 'helpt' de spijsvertering je maaltijd te verwerken. Als het mooi weer is, kun je natuurlijk je boterham meenemen en deze ergens lekker op een bankje opeten.

Heb jij ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel je vraag aan een expert!