zaterdag, 11 juli 2020

Rokers niet populair in datingwereld

BAARN - Roken is een grote afknapper in de datingwereld. Dat blijkt uit de gegevens van onder andere verschillende Britse datingsites.

Driekwart van de mensen tussen de 18 en 24 zoent niet graag met iemand die net gerookt heeft. En van de bezoekers van verschillende datingsites gaf 67 tot 81 procent aan geen relatie met een roker te willen. Ook uit een onderzoek van het Britse overheidsdepartement voor Gezondheid, onder 1700 mensen, blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden niet zomaar een relatie zou beginnen met een roker.

Stoppen
"Veel mensen kunnen niet voorbij rookgedrag kijken. En aangezien rokers vaak niet zomaar stoppen, is dit dus een belangrijk aspect in de keuze voor een date", legt Sarah Beeny uit. Zij is de oprichter van de datingsite mysinglefriend.com. "Vanzelfsprekend vinden niet-rokers het moeilijker om samen te leven met een roker. Door te stoppen met roken vergroten rokers dus niet alleen hun kansen op de datingmarkt, maar ook de kans op meer gezonde jaren samen met een partner."

Trefwoorden:
Bron(nen):