zaterdag, 25 september 2021

11 tips voor méér energie

De beste ideeën van onze bezoekers

Een gebrek aan energie kan slopend zijn. Wij vroegen onze bezoekers naar hun tips om uit een energiedip te komen. Hier vind je de elf beste ideeën!

Natuurlijk zorg je goed voor jezelf.  Je eet gevarieerd en gezond, zorgt voor voldoende slaap, beweegt regelmatig en neemt wanneer dat nodig is een voedingssupplement als aanvulling op de voeding. En toch zijn er af en toe momenten waarop je wel een beetje extra energie kunt gebruiken. Elf tips van lezers.

1 Middagslaapje

"Als je de gelegenheid hebt, is af en toe een middagslaapje ideaal. Zorg dat je niet te lang rust, anders slaap je 's avonds niet meer. Een zogenoemde 'powernap' kan net de energie geven om de rest van de dag - wanneer het gezin weer thuis is - gezellig door te komen."
D. van der Velden, Ede

2 Vaker eten

"Wanneer ik zes maaltijden per dag eet - de normale maaltijden en drie kleine maaltijden tussendoor -  heb ik veel minder last van een dip.  Denk aan tussendoor een flink glas water en dan iets hartigs zoals een kop bouillon of een yoghurtshake. Als ik daar geen tijd voor heb, neem ik een vitamine-bruistablet. Vroeger ging ik snoepen of dronk ik een borrel, maar ik heb gemerkt dat ik dan juist extra moe word."
M. Wetzels, Beutenaken

3 Yoga

"Wanneer ik een energiedipje heb, doe ik een bepaalde yoga-oefening: recht op staand, voeten op heupbreedte de heupen draaien naar rechts en links. De armen gaan dan mee zwaaien, kijk zo ver mogelijk over de schouder naar achter en doe dit ongeveer dertig keer."
A. Frijters, Bleiswijk

4 Muziek

"Ik heb niet vaak een dip, maar wat in ieder geval altijd helpt is mijn lievelingsmuziek uit de radio laten schallen en daarop lekker dansen!"
W. Viskil, Breda

5 Neem een huisdier

"Heerlijk iedere dag tenminste een half uur met de hond op pad; daar krijg ik echt energie van."
K. de Wit, Fijnaart

6 Geniet van familie

"Ik krijg erg veel energie door te kijken naar mijn reeds volwassen kinderen. Zien hoe zij in het leven staan en hun ook gunnen dat ze zelfstandig zijn is voor mij een grote bron van vreugde. Ik begrijp dat je hiervoor natuurlijk ook een positieve kijk op het leven moet hebben, maar toch. Geweldig!"
A. Hermsen, Sittard

7 Neem een hobby

"Als ik humeurig ben en ik heb nergens zin meer in, ben ik blij als dat op donderdag gebeurt. Dat is namelijk de repetitieavond van ons koor. Dit werkt als een therapie voor mij; even lekker nergens anders aan denken en heerlijk zingen, andere mensen spreken en daarna opgevrolijkt weernaar huis."
M.Oud Schouten, Lutjebroek 

8 Weekendje weg met vrienden

"Mijn tip is om af en toe met een stel vriendinnen een weekendje weg te gaan. Lekker wandelen, spelletjes doen en vooral heerlijk lachen. Daar krijg ik weer energie van."
R. Koolstra, Zoetermeer

9 Beloon jezelf

"Verwen jezelf regelmatig: een complimentje, een chocolaatje, lekker in bad; je hoeft niet alleen maar nee tegen jezelf te zeggen. Wees lief voor jezelf, met af en toe een beloning. Dat geeft superveel energie."
J. Landa, Best

10 Gebruik sociale media

"Maak gebruik van sociale media om nieuwe contacten op te doen. Je kunt veel energie krijgen door het contact met mensen online, maar ook het zelf in orde houden van een blog bijvoorbeeld, geeft aanleiding tot het doen van nieuwe dingen, stukjes schrijven, fotos maken enzovoort. Dus energie opdoen door nieuwe bezigheden te ontdekken."
J. Sperber, Goirle

11 Ruimte in huis en hoofd

"Als het weer het maar een beetje toelaat, gooi ik de ramen en deuren open en ga eens stevig opruimen. Er geeft niets zo veel energie als een voldaan gevoel EN een opgeruimd huis en hoofd."
S. Mastboom, Thorn

Trefwoorden: