maandag, 29 november 2021

Multivitamine voor kleine kinderen?

Mijn zoontje van 1 jaar is eigenlijk altijd verkouden. Maar hij eet altijd goed, voldoende groente en genoeg fruit. Kan het dan toch helpen om hem een Multivitamine voor kinderen te geven met vitamine A, B, C, D, E en K?
Ellen

Suzan Tuinier, voedingsdeskundige:

Wat vervelend dat je zoontje zo vaak verkouden is. Bij die kleintjes is het afweersysteem nog niet volledig ontwikkeld. Daarom zijn ze vatbaarder voor virussen (zoals het verkoudheidsvirus) dan volwassenen. Op bijvoorbeeld een kinderverblijf verspreidt een virus zich snel. Je kunt daar helaas niets aan doen.

Bescherming
Wel kun je zorgen dat je zoontje zo goed mogelijk beschermd is tegen het verkoudheidsvirus. Dat doe je door hem gezond en gevarieerd te laten eten. Als het niet lukt om gezond te eten, dan kun je een multivitamine geven.

Van vitamine C wordt vaak gezegd dat het een verkoudheid kan voorkomen. Dat klopt niet helemaal. Extra vitamine C kan wel de duur van een verkoudheid verkorten. Als je zoontje gezond eet, krijgt hij deze vitamine voldoende binnen.

Vitamine D
De enige vitamine die ze niet voldoende binnenkrijgen ook al eten ze nog zo gezond is vitamine D. Dagelijks heeft je zoontje tot hij 4 jaar is 10 microgram extra vitamine D nodig.

Heb jij ook een gezondheidsvraag? Klik hier en stel je vraag aan een expert!