Spaghetti al tonno

Spaghetti
Getty Images

Een heerlijk spaghettirecept met zelfgemaakte tomatensaus.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 ansjovisfilets (blikje)
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • peper
  • oregano
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • ½ komkommer
  • 8 sprieten bieslook
  • azijn
  • 1 blikje tonijn op water (naturel)

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd het teentje in plakjes.
  2. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook zacht.
  3. Snijd de ansjovisfilets in stukjes en doe ze bij de olie. Laat de ansjovis in de olie smelten.
  4. Voeg de tomatenblokjes, wat peper en oregano toe en laat de saus 10 minuten zacht koken.
  5. Kook de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Was het stuk komkommer en schaaf het in plakken.
  7. Was de bieslook en knip het klein.
  8. Maak een salade van de komkommer met wat azijn, peper en de bieslook.
  9. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Schep de tonijn door de saus.
  10. Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de saus. Geef de komkommersalade erbij.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep. Voeg dan geen extra zout toe.

Voedingswaarden

Energie 
525kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
75 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1100 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum