woensdag, 16 juni 2021

Moet ik niet vaker naar de podotherapeut?

Ik vroeg me af waarom er door de podotherapeut nooit een toekomstige datum wordt afgesproken voor controle van de voeten of eventueel steunzolen? Ik ga naar de podotherapeut als ik last heb van pijnlijke voeten, maar dat is toch te voorkomen met een tijdige check?
L. Eringaard

Sepp Mortelmans, podotherapeut

Als mensen podotherapeutische zolen aangemeten krijgen is het erg persoonsafhankelijk hoe lang de zolen mee gaan of hoe lang het duurt voor de klachten terug komen. Gemiddeld gaan een paar podotherapeutische zolen 2 jaren mee. Sommige mensen hebben echter vaker vervanging nodig van de zolen en komen jaarlijks op controle, anderen kunnen dan weer 3-4 jaren op de zolen lopen alvorens er weer problemen ontstaan. Daarom is het best lastig om voor iedereen een vast moment vast te leggen om weer op controle te komen.

Binnen Podotherapeuten Rondom, waarvoor ik werk, proberen we mensen elk jaar een oproep te sturen om nogmaals op controle te komen met de zolen. Zo kunnen we nakijken of de zolen nog voldoende correctie bieden.

Echter werkt niet elke podotherapeut met deze norm. Het staat je natuurlijk altijd vrij om elk jaar zelf een controle in te plannen bij jouw podotherapeut voor het laten controleren van de zolen.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans is podotherapeut. Hij is specialist op het gebied van echografie en voetklachten ten gevolge van reuma. Je kunt hem vragen stellen over voetproblemen in het algemeen en zijn vakgebied in het bijzonder.