zondag, 28 februari 2021

'Voetgezondheid laat te wensen over'

VEENENDAAL – Veel Nederlanders hebben last van hun voeten door hun werk. Ze kampen met eelt, voetschimmel of ingegroeide teennagels.Toch ondernemen de meesten geen actie. Dit blijkt uit onderzoek van ProVoet.

ProVoet, brancheorganisatie voor pedicures, voerde een onderzoek uit onder 1.227 werkenden van 16 jaar en ouder. Bijna acht op de tien Nederlanders die hun voeten tijdens het werk wel eens belasten, hebben last van één of meer voetklachten. In de top vijf staan overtollig eelt, voetschimmel, zweetvoeten, schimmelnagels en ingroeiende teennagels. Vrouwen hebben vaker last van overtollig eelt,  terwijl zweetvoeten meer een mannenkwaal lijken te zijn.

Pedicure
Slechts een kwart van de ondervraagden gaat wel eens naar een pedicure. Professionele voetverzorging onnodig vinden, te hoge kosten, onbekendheid met de werkzaamheden van een pedicure en tijdgebrek zijn de meest genoemde redenen om een bezoek aan de pedicure over te slaan.

Meer aandacht
"Het onderzoek laat zien dat de voeten van werkende Nederlanders aandacht verdienen. Ruim de helft heeft klachten die gemakkelijk verholpen kunnen worden door een pedicure, waardoor pijnlijke voeten en het ontstaan van nek- en rugklachten door voetproblemen en eventueel ziekteverzuim voorkomen kunnen worden", zegt Ben Wagemakers, voorzitter van ProVoet.

Bron(nen):