maandag, 14 juni 2021

Waarom krijg ik zere voeten op de fiets?

Drie keer in de week fiets ik op een MTB circa 80 kilometer. Het probleem is dat ik tijdens het fietsen steeds weer last krijg van pijnlijke voeten, hoofdzakelijk de tenen van beide voeten. Steunzolen helpen niet. Wat kan ik hieraan doen?
Dhr. Brummans

Sepp Mortelmans, podotherapeut

Deze pijnklachten komen vaker voor bij wielrenners. Heel vaak komt dat omdat de zenuw in de voorvoet, die naar de tenen loopt, ingeklemd geraakt door de strakkere wielrenschoenen en door de extra druk die op de voorvoet komt bij het kliksysteem van een wielrenfiets.

In Nederland zijn er een paar podotherapeuten die zich gespecialiseerd hebben in wielrenners en voetklachten en zij gaan u met deze specifieke klachten beter kunnen helpen dan ikzelf. Ik weet dat Ingrid Janssen zich hierin verdiept heeft en wielrenners met klachten zeer adequaat kan helpen. U kan haar vinden op de website www.toppodotherapie.nl voor het contacteren en maken van een afspraak.

Heb je ook een vraag? Stel deze dan aan een van onze experts. Ga met spoedeisende vragen altijd naar je huisarts, daarvoor zijn de experts niet de aangewezen persoon. Ze stellen ook geen diagnoses. De overige voorwaarden vind je hier.

Sepp Mortelmans is podotherapeut. Hij is specialist op het gebied van echografie en voetklachten ten gevolge van reuma. Je kunt hem vragen stellen over voetproblemen in het algemeen en zijn vakgebied in het bijzonder.