donderdag, 3 december 2020

5 variaties op bananenbrood

Altijd een home made tussendoortje in de vriezer

Heb je nog een trosje overrijpe bananen op de fruitschaal? Gooi ze niet weg, maar maak er een heerlijk bananenbroodje van. Bewaar het in de vriezer en je hebt altijd een home made tussendoortje in huis.

1. Bananenbrood met walnoten

Een lekker basic, eenvoudig te maken bananenbrood. Laat het brood afkoelen, snijd het in plakken en vries deze in in aparte zakjes. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje in huis: doe een bevroren plak brood in je tas en even later heb je een prima snack voor onderweg.

 

 

2. Chocolate Banana Bread

Dit is hét ultieme bananenbrood van Rens Kroes. "Na heel veel uitproberen is het gelukt: het ultieme choco banana bread-recept! Deze heeft de perfect moist. Lekker als snack, maar nog beter… als ontbijt. Ik snijd extra dikke plakken die ik meeneem in een handig zakje", aldus Rens.

 

 

3. Glutenvrij bananenbrood

Dit zoete brood kun je goed combineren met jam, honing of kaas. Voor brood van glutenvrije meelsoorten kun je het beste een cakevorm gebruiken. Een donkere broodbakvorm geeft bij glutenvrij brood een zeer droge korst.
 

 

 

4. Bananenbrood zonder toegevoegde suikers

Aan dit bananenbrood hoef je geen suiker toe te voegen, het krijgt zijn zoete smaak dankzij de bananen en dadels. Voor wat extra crunch, voeg je er naar keuze walnoten of pecannoten aan toe. Lekker als traktatie, of bij de thee als tussendoortje.
 

 

 

5. Amandel-chiazaad-bananenbrood

Dit recept komt uit het boek De yogakeuken van Kimberly Parsons. Je hebt er behoorlijk wat ingrediënten voor nodig en het vereist ook wat meer werk dan 'gewone' bananenbroden. Een leuk bakproject voor in het weekend dus. Het smaakt extra goed met een schep van de bijbehorende kokosyoghurt.