5 variaties op bananenbrood

Altijd een home made tussendoortje in de vriezer

bananenbrood
Redactie

Heb je nog een trosje overrijpe bananen op de fruitschaal? Gooi ze niet weg, maar maak er een heerlijk bananenbroodje van. Bewaar het in de vriezer en je hebt altijd een home made tussendoortje in huis.

Getty Images
1. Vezelrijk bananenbrood

Dit recept, uit het boek 'Vezels' van Lisa Dorsman, voor bananenbrood is vrij basic, maar een stuk vezelrijker dan de meeste recepten. Dit komt omdat er witte bonen door het beslag gaan, die je niet eens proeft! Wat ook makkelijk is aan een basic recept, is dat je er eenvoudig je eigen draai aan kunt geven. Toevoegingen die je kunt doen zijn bijvoorbeeld gehakte walnoten, stukjes chocolade of gedroogd fruit (zoals rozijnen of cranberry’s).

 

Getty Images

2. Chocolate Banana Bread

Dit is hét ultieme bananenbrood van Rens Kroes. "Na heel veel uitproberen is het gelukt: het ultieme choco banana bread-recept! Deze heeft de perfect moist. Lekker als snack, maar nog beter… als ontbijt. Ik snijd extra dikke plakken die ik meeneem in een handig zakje", aldus Rens.

 

 

Getty Images
3. Bananenbrood met amandelmeel

Dit recept van Puur Gezond is één van onze favorieten. Met amandelmeel, speltbloem, pecannoten en heerlijke cranberry's. Lekker als ontbijtgerechtje of tussendoortje.


 

 

 

Getty Images
4. Bananenbrood zonder toegevoegde suikers

Aan dit bananenbrood hoef je geen suiker toe te voegen, het krijgt zijn zoete smaak dankzij de bananen en dadels. Voor wat extra crunch, voeg je er naar keuze walnoten of pecannoten aan toe. Lekker als traktatie, of bij de thee als tussendoortje.
 

 

 

Getty Images
5. Amandel-chiazaad-bananenbrood

Dit recept komt uit het boek De yogakeuken van Kimberly Parsons. Je hebt er behoorlijk wat ingrediënten voor nodig en het vereist ook wat meer werk dan 'gewone' bananenbroden. Een leuk bakproject voor in het weekend dus. Het smaakt extra goed met een schep van de bijbehorende kokosyoghurt.

 

 

Auteur 
  • Jolanda Niemantsverdriet