6 x verwarmende soep voor frisse winterdagen

Soep smaakt altijd goed

Getty Images

Op een koude, frisse dag in de winter is er weinig zo lekker als een warm soepje. We hebben zes heerlijke soepen voor je op een rij gezet om lekker bij op te warmen. Na een fijne winterwandeling bijvoorbeeld.

1. Erwtensoep

Dit lijstje kon natuurlijk niet anders dan beginnen met de allerbekendste wintersoep: oer-Hollandse erwtensoep. Met dit recept is het vrij eenvoudig zelf te maken. Bekijk de video!

2. Pindasoep

Ben je gek op pindasoep? Maak 'm dan eens zelf, bijvoorbeeld met dit recept boordevol groenten. Lekker, gezond en voedzaam!

3. Tom kha kai soep

Gek op Thaise gerechten? Dan moet je echt eens tom kha kai soep proberen! Dit is een heerlijke, pittige kippensoep op basis van kokosmelk. Dit soeprecept is het populairst op onze website.

4. Tomaten-paprikasoep

Deze tomaten-paprikasoep mocht niet ontbreken in het rijtje. Een simpel recept en een pan soep voor vier personen is dan ook zo klaar. 10 minuten bereiden, daarna nog een half uurtje in de oven en er staat een heerlijke kop dampende soep voor je op tafel.

5. Mosterdsoep

Heerlijk en makkelijk recept voor mosterdsoep. Een lekkere salade en stokbrook erbij en je hebt in een kwartier een gezonde maaltijd op tafel staan.

6. Pastinaak-preisoep

Gek op soepen? Dan moet je deze ook echt eens maken. De zoete, anijsachtige smaak van pastinaak past perfect bij het pittige van prei. Lekker en gezond, als lunch of voorgerechtje! Het volledige recept vind je hier.

Auteur 
  • Ilona Meernik