Aardappel-sjalottenpuree

Getty Images

Home sweet home

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen 
  • 100 gram sjalotten 
  • 1 eetlepel olie 
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker 
  • ± 1½ dl groentebouillon 
  • Nootmuskaat

Bereiding

1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
2. Maak de sjalotten schoon en fruit ze glazig in de olie.
3. Strooi de basterdsuiker er over en laat de sjalotten met een deksel op de pan 15 minuten stoven.
4. Maak van de gare aardappelen met hete bouillon een smeuïge puree.
5. Schep de gestoofde sjalotten door de puree en maak het op smaak met peper en nootmuskaat.
 

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte reepjes varkensschnitzel met paddestoelen en sperzieboontjes. Hiervoor heb je nodig:
  • 150 gram ongepaneerde varkensschnitzels 
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 250 gram paddestoelen 
  • 400 gram sperziebonen 

Voedingswaarden

Energie 
490kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1010 milligram
Auteur