Aardappelcurry

Getty Images

Met komijn en gember

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel (ca. ½ duim)
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gram aardappelen
  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel mosterdzaad
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel geelwortel (koenjit, kurkuma)
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • ½ groentebouillontablet
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het. 
  2. Maak de knoflook schoon en snijd het klein. 
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het mosterdzaad, het komijnzaad, de geelwortel, de knoflook en de gember tot het gaat geuren. Bak de geraspte kokos kort mee. 
  5. Voeg de blokjes aardappel toe met 4 dl water en de halve bouillontablet. 
  6. Verkruimel het chilipepertje erboven. Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.
  7. Was de tomaatjes en halveer ze. Kook de tomaatjes nog een paar minuten mee.
  8. Was de koriander en knip het klein. Roer van het vuur af de koriander erdoor.

Menusuggestie

Lekker met reepjes kalkoenfilet en broccoli.
 
Hiervoor heb je nodig:
200 gram kalkoenfilet 
1 eetlepel vloeibare margarine 
500 gram broccoli

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
45 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1590 milligram
Auteur