zaterdag, 27 februari 2021

Aardappelstoofschotel met vegetarische blokjes

Met geheim ingrediënt

Ingrediënten

  • 1 winterwortel 
  • 1 prei 
  • 1 rode paprika
  • 500 gram aardappelen of 1 zak aardappelpartjes 
  • 150 gram vegetarische blokjes of tofu
  • Shoarmakruiden zonder zout
  • 2 eetlepels vloeibare margarine 

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de wortel in plakken en de prei in ringen. Snijd de paprika in reepjes.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  4. Bestrooi de vegetarische blokjes royaal met shoarmakruiden.
  5. Bak de vegetarische blokjes in de margarine bruin.
  6. Voeg de groente, de aardappelpartjes en 150 ml water toe. Stoof het gerecht in 12-15 minuten gaar.
  7. Maak op smaak met nog wat shoarmakruiden.

Ingrediënten over?

Vegetarische roerbakstukjes:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
435 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,8 gram