Aardappelstoofschotel met vegetarische blokjes

Met geheim ingrediënt
Ingrediënten
- 1 winterwortel
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 500 gram aardappelen of 1 zak aardappelpartjes
- 150 gram vegetarische blokjes of tofu
- Shoarmakruiden zonder zout
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de wortel in plakken en de prei in ringen. Snijd de paprika in reepjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Bestrooi de vegetarische blokjes royaal met shoarmakruiden.
- Bak de vegetarische blokjes in de margarine bruin.
- Voeg de groente, de aardappelpartjes en 150 ml water toe. Stoof het gerecht in 12-15 minuten gaar.
- Maak op smaak met nog wat shoarmakruiden.
Ingrediënten over?
Vegetarische roerbakstukjes:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Energie |
435 kcal
|
---|---|
Eiwit |
15 gram
|
Koolhydraten |
55 gram
|
Vet |
10 gram
|
Verzadigd vet |
2 gram
|
Vezels |
15 gram
|
Zout |
0,8 gram
|