zaterdag, 27 februari 2021

Aardappeltaartjes

Hartige taartjes

Ingrediënten

  • olie
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • stukje ui
  • nootmuskaat
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kookroom light

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180° C.
  2. Bestrijk 4 holletjes van de muffinbakvorm met wat olie.
  3. Schil de aardappelen, was ze en rasp ze grof.
  4. Snijd het stukje ui fijn.
  5. Meng de geraspte aardappel met de ui en wat nootmuskaat.
  6. Klop het ei los met de room en meng dit door de aardappel. Verdeel het mengsel over de ingevette vormpjes.
  7. Laat de aardappeltaartjes in de hete oven in 40 minuten gaar worden en bruin kleuren.
  8. Gebruik eventueel 350 gram diepvries rösti i.p.v. de aardappelen.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
120 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
4 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
2 gram
Zout
0 gram