Aardappeltaartjes

Hartige taartjes
Ingrediënten
- olie
- 400 gram vastkokende aardappelen
- stukje ui
- nootmuskaat
- 1 ei
- 2 eetlepels kookroom light
Bereiding
- Warm de oven voor op 180° C.
- Bestrijk 4 holletjes van de muffinbakvorm met wat olie.
- Schil de aardappelen, was ze en rasp ze grof.
- Snijd het stukje ui fijn.
- Meng de geraspte aardappel met de ui en wat nootmuskaat.
- Klop het ei los met de room en meng dit door de aardappel. Verdeel het mengsel over de ingevette vormpjes.
- Laat de aardappeltaartjes in de hete oven in 40 minuten gaar worden en bruin kleuren.
- Gebruik eventueel 350 gram diepvries rösti i.p.v. de aardappelen.
Aantal personen
4
Bereidingsduur
30+ minuten
Bron(nen):
Energie |
120 kcal
|
---|---|
Eiwit |
3 gram
|
Koolhydraten |
15 gram
|
Vet |
4 gram
|
Verzadigd vet |
1 gram
|
Vezels |
2 gram
|
Zout |
0 gram
|