zondag, 8 december 2019

Aardbeien-amarettidessert

Aardbeien doen het altijd goed in toetjes, vandaar de combinatie met amaretti, kwark of yoghurt.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 4 amaretti of 2 bitterkoekjes 
  • 1/2 perssinaasappel
  • 150 gram aardbeien
  • 150 gram magere kwark

Bereiding

  1. Breek de amaretti in stukjes en verdeel ze over 2 glazen coupes.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Druppel het sap over de koekjes.
  4. Maak de aardbeien schoon. Prak de helft met een vork fijn en snijd de rest in vieren.
  5. Klop de fijngemaakte aardbeien door de kwark en schep dit over de koekjes.
  6. Verdeel de rest van de aardbeien over de coupes.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkenshaasje met appel, venkel en krielaardappelen uit de oven.

Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
125 kcal
Eiwit:
8 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
2 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
1 gram
Zout:
0 gram