Aardbeien-amarettidessert

Aardbeien doen het altijd goed in toetjes, vandaar de combinatie met amaretti, kwark of yoghurt.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
Ingrediënten:
0-15 minuten
- 4 amaretti of 2 bitterkoekjes
- 1/2 perssinaasappel
- 150 gram aardbeien
- 150 gram magere kwark
Bereiding
- Breek de amaretti in stukjes en verdeel ze over 2 glazen coupes.
- Pers de sinaasappel uit.
- Druppel het sap over de koekjes.
- Maak de aardbeien schoon. Prak de helft met een vork fijn en snijd de rest in vieren.
- Klop de fijngemaakte aardbeien door de kwark en schep dit over de koekjes.
- Verdeel de rest van de aardbeien over de coupes.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht varkenshaasje met appel, venkel en krielaardappelen uit de oven.
Ingrediënten over?
Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Voedingswaarde per persoon
Energie:
125 kcal
Eiwit:
8 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
2 gram
Verzadigd vet:
0 gram
Vezels:
1 gram
Zout:
0 gram