Getty Images
      
  Pittige kip.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+
          Ingrediënten
- 1 rode peper
 - 2 kippenpoten
 - 1 eetlepel citroensap
 - 2 eetlepels sojasaus met minder zout
 - 1 teentje knoflook
 - Mespunt djahé (gemberpoeder)
 - 2 eetlepels olie
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  315kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  9 gram
          
    Vezels 
              
  0 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  6 gram
          
    Zout 
              
  1060 milligram
          Bereiding
- Maak het pepertje schoon en snijd het heel fijn.
 - Neem het vel van de kippenpoten.
 - Maak een marinade van de fijngemaakte peper, het citroensap, de sojasaus, het uitgeperste teentje knoflook en het gemberpoeder.
 - Schep de marinade over de kippenpoten en laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
 - Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Voeg de marinade toe en stoof de kip in 45 minuten gaar.
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum