dinsdag, 29 september 2020

Ajam goreng

Pittige kip.

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 2 kippenpoten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels sojasaus met minder zout
  • 1 teentje knoflook
  • Mespunt djahé (gemberpoeder)
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Maak het pepertje schoon en snijd het heel fijn.
  2. Neem het vel van de kippenpoten.
  3. Maak een marinade van de fijngemaakte peper, het citroensap, de sojasaus, het uitgeperste teentje knoflook en het gemberpoeder.
  4. Schep de marinade over de kippenpoten en laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
  5. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. Voeg de marinade toe en stoof de kip in 45 minuten gaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+
Bron(nen):
Energie
315 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
0 gram
Zout
1,06 gram