Amandel-speculoosdessert

Een heerlijk toetje

speculoosdessert
Saskia Lelieveld

Dit toetje uit het kookboek Vegan Vibes combineert speculoos, amandelen, slagroom en chocolade. Kortom: een toetje waar je heel blij van wordt!

Aantal personen: 4
Bereidingsduur: 20 minuten (+ 1 uur opstijven)

Ingrediënten

  • 100 g speculooskoekjes
  • 2 el amandelmelk
  • 2 el amandelpasta
  • ½ tl amandelaroma
  • 250 ml plantaardige slagroom om op te kloppen
  • ½ tl vanillearoma
  • 2 el poedersuiker
  • 60 g pure chocolade
  • cacaopoeder

Bereiding

  1. Doe de speculooskoekjes in een plastic zakje en stamp ze fijn met iets zwaars, bijvoorbeeld de onderkant van een pan. Meng de fijngestampte koekjes met de amandelmelk, amandelpasta en het amandelaroma. Roer goed door elkaar en verdeel de speculoospasta over vier mooie glaasjes.
  2. Klop de plantaardige slagroom met het vanillearoma en de poedersuiker stijf. Verdeel de slagroom over twee kommen. Smelt de pure chocolade au bain-marie en voeg toe aan een van de porties slagroom. Schep de chocolade voorzichtig door de slagroom.
  3. Verdeel de chocoladeslagroom over de vier glaasjes. Verdeel de andere slagroom erover en zet de toetjes minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Garneer, voor het opdienen, de toetjes met wat cacaopoeder.

Tip

Je vindt plantaardige slagroom om op te kloppen (bijvoorbeeld van Alpro) in het koelvak van de supermarkt.

Dit recept is afkomstig uit het boek Vegan Vibes van Lisa Steltenpool. Wil jij een van de drie exemplaren winnen? Doe dan mee met de winactie!

Auteur